Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde iki doktora saldırarak odaya kilitleyen ve 8 yıl 5 ay ceza alan Uğur Çalışkan isimli saldırgan tahliye edildi.

Ocak ayında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan olayda, akşam saatlerinde bir hasta yakını kartıyla hastaneye giren 35 yaşındaki Uğur Çalışkan koridorda karşılaştığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan hekimi Begüm Yağmur Bakkalcı’ya yönelerek parfüm satmak istedi. Sorularına yanıt alamayan saldırgan daha sonra doktor odasına yönelen Bakkalcı’yı takip etti. O sırada odada bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Hekimi Osman Gazi Sağlam, Çalışkan’ı dışarı çıkması yönünde uyardı. Servisi terk etmediği ileri sürülen Çalışkan kapı anahtarını alarak odayı içeriden kilitledi. Anahtarı almak için çıkan arbedede Sağlam’ın bileği çatladı. Bu sırada saldırganın iki hekime küfürler yağdırarak tehditler savurduğu öne sürüldü. Sağlam’ın anahtarı alarak kapıyı açmasından sonra ise Çalışkan gözaltına alındı.

Sözcü gazetesinden Selami Aydın’ın haberine göre, sanığa toplam 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

“TAHLİYE KARARINI ONLARA SÖYLEYEMEDİM”

Sanık, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi kararıyla infaz düzenlemesinden faydalanarak tahliye edildi. Saldırıya uğrayan hekimlerden Osman Gazi Sağlam, yaptığı açıklamada “Ben çok endişelenmiyorum ama ailem tedirgin oluyor. Özellikle Konya’daki saldırıdan sonra daha da endişelendiler. Tahliye kararını onlara söyleyemedim. Beni bu üzüyor” diye konuştu.

İmam doktorları hutbede hedef aldı: İğnen yapılmazsa öldürmez misin, dövmez misin?