“İki dakikanızı ayırın ölüm makinelerini izleyin”

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 9:04 am - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 9:10 am

Erzincan İliç’te bulunan altın madenindeki siyanür ve sülfürik asitin doğaya salınması tepki çekti. Sedat Cezayiroğlu isimli yurttaş sosyal medyada paylaştığı videoda, duruma tepki göstererek, “Siyanürü ve sülfürik asitleri atık barajı dolmasın diye atmosfere veriyorlar” dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafı madencilik projeleriyle çevrilmiş durumda. Amerikalı ANAGOLD altın madeni şirketi, Erzincan İliç’te 197 futbol sahası büyüklüğündeki siyanür ve sülfürik asitli atık havuzunu 600 futbol sahası büyülüğüne çıkarmıştı. Sedat Cezayiroğlu, siyanür ve sülfürik asitin atmosfere verildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Ordu’da siyanür havuzları kuruldu: Türkiye’nin fındık deposuna ‘darbe’

“NÜKLEER TESİSTEN DAHA TEHLİKELİ”

Sedat Cezayiroğlu isimli yurttaş asitlerin doğaya salınmasına tepki göstererek, “Türkiye, ölüm makinelerinizi izleyin” dedi. Cezayirlioğlu,  “Tüm Türkiye’yi etkileyebilecek bir proje. Siyanür ve sülfürik asitleri atık barajı dolmasın diye atmosfere veriyorlar. Bilimsel raporlara göre böyle bir projenin dünyada ikinci bir örneği yok, şuanda ki durum kaçak nükleer tesisten daha tehlikeli” ifadelerini kullandı.