İki çocuk annesini hayattan koparan sanıktan pişkin savunma! “Şakalaşırken silah patladı”

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 6:42 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 6:49 pm

İzmir’de yaşayan 37 yaşındaki Özlem Eryakşi’yi silahla öldüren Cemal Kuvusoğlu’nun yargılanmasında ilk duruşma bugün görüldü. Eryakşi’yi öldüren Kuvusoğlu, mahkemede verdiği ifadede “Şakalaşırken silah patladı” dedi. Anne Nejla Duru, sanığın kızını tehdit ettiğini belirtirken, Eryakşi’nin çocukları da sanığın anneleriyle sürekli kavga ettiğini söyledi. Duruşma ertelendi.

Evlilik hazırlığı yaptığı Cemal Kuvusoğlu tarafından silahla vurularak yaşamını yitiren Özlem Eryakşi’nin öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün İzmir Adliyesi 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cemal Kuvusoğlu mahkemede hazır bulundu. Davaya Eryakşi’nin çocukları, annesi ve eski kayınvalidesi de katılırken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Meclisi ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi adına Funda Özdemir katılarak destek verdi.

“ŞAKALAŞIRKEN SİLAH PATLADI”

Egedesonsöz’den Diren Çelik’in haberine göre, duruşmada ifade veren zanlı Cemal Kuvusoğlu şakalaşma esnasında silahı döndürdüğünü ve silahın kendisinde patladığını ifade ederek tahliyesini talep etti.

TEHDİT EDİYORDU

Annesi Nejla Duru ise ifadesinde şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Birlikte yaşıyorlardı. Kızıma ‘ben istemiyorum iki çocuğun’ var dedim. Kızımı tehdit ediyordu. Müebbetini talep ediyorum. Kızım bana çocuklarıyla kendisini tehdit ettiğini söyledi. Beni bırakırsa onu vururum dedi. Tabancayı göstererek tehdit etti. Kızımı kıskanıyordu. Olay öncesinde kızımı korkuttuğu için şikayet edemedik” dedi.

Merhumenin kızı H. S. T. ifadesinde, “Annemi vurulmadan iki gün önce gördüm kavga ettiklerini biliyorum. Kavga ettiler diye annemin arkadaşında kalmıştık. Düğüne gittiğimizde silahını annemin çantasına koydu. Silah annemin değil” dedi.

Oğlu Baran Tümer, “Zanlının iki silahı vardı. Annem bana hiç anlatmazdı ama bildiğim kavgaları var. Annem silahtan nefret ederdi. Kendisinin silahı olmadı. Şikayetçiyim” dedi.

Aile Bakanlığı adına davaya katılma talebinde bulunan Özlem Eryakşi’nin avukatı ise, “Katılma talebimizi tekrar ediyorum, zanlının savunmaları hayatın olağan akışına aykırıdır. Kendisini cezadan kurtarmak için böyle konuşuyor” şeklinde konuştu. Eksik evrakların giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

HUSUMET OLSA NEDEN BOYOZ YESİNLER?

Zanlının avukatı olaydan önce zanlı ile maktulün birlikte boyoz yediğini ifade ederek “ Husumet olsa neden boyoz yesinler. Husumet varsa kolluk kuvvetlerince araştırılmalı. İddianamede yazdığı gibi kanında alkol olmadığı belirtilse de olayın üzerinden 48 saat geçmiş. Adli Tıp Kurumunca yeniden tespit edilmeli. Sanığın 112’yi aramasıyla görevliyle diyaloğu anlaşılamamıştır. Ses temizlenerek yeniden dinlenilmesi gerekir” dedi.

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı zanlının tutukluluk halinin devam etmesine ve bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesine karar verirken Adli Tıp Kurumu’ndan alkol kullanılıp kullanılmadığına dair rapor istedi. Öte yandan dava 1 Kasım saat 13.45’e ertelendi.

KADINLARIN HAKLARI ELİNDEN ALINMAK İSTENİYOR

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu ise adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Funda Özdemir tarafından gerçekleştirilen açıklamada 6284 sayılı kanuna dikkat çekilerek “Özlem’i öldüren fail, neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen hala bir ceza almadı. Özlem’in katilinin hak ettiği şekilde ve emsal olacak bir cezayı alması, “intihar”, “kaza” gibi bahaneler altında kadınların öldürülmesinin de önüne geçilmesi açısından oldukça önemli. Ülkemizde kadınlar türlü bahanelerle öldürülürken, yakın zamanda torba yasa ile İnfaz Kanununda yapılan değişiklik ile failler adeta ödüllendiriliyor. 6284 Sayılı Kanuna, karma eğitime, süresiz nafakaya, kadınların kazanımlarına yönelik açıklamalarla kadınların hakları ellerinden alınmak isteniyor. Bizler ise, kadına yönelik şiddetle mücadelede bütüncül politikalar görmek istiyoruz. “Şiddete sıfır tolerans” ile faillerin hak ettikleri cezaları aldıklarını ve bu cezaların sonuna kadar infaz edildiğini görmek istiyoruz. Bizler eşit ve özgür yaşamlar istiyoruz.Sevgili Özlem, bugün şiddetten uzak, eşit bir yaşama adın gibi bir özlemle, senin için buradayız. Sen ve yitirdiğimiz tüm kız kardeşlerimiz için, biz var oldukça mücadelemiz ve dayanışmamız sürecek. Pes etmeden adalet ve eşitlik için haykırmaya devam edeceğiz. Söz veriyoruz. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay geçtiğimiz Kasım ayında Atila Mahallesi’nde meydana gelmişti.

Özlem Eryakşi’ye evlilik hazırlığı yaptığı Cemal Kuvusoğlu arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmasında yaşandı. Tartışma esnasında silahına sarılan Cemal Kuvusoğlu, Özlem Eryakşi’ye kurşun yağdırdı. Eryakşi olay yerinde can verirken Cemal Kuvusoğlu’nın cama çıkıp dışarıya bağırarak Özlem Eryakşi’nin kendini vurarak intihar ettiğini söylediği iddia edilmişti.

Olay yerine gelen emniyet birimleri Cemal Kuvusoğlu’nun çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturmayı genişletti. Yapılan işlemlerin arsından daha önce de sabıkası olduğu öğrenilen zanlı Cemal Kuvusoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ ÇOCUĞU VARDI

Merhum Eryakşi ile zanlı Cemal Kuvusoğlu’nun aynı işyerinde çalıştıkları ve burada tanıştıkları öğrenildi. Özlem Eryakşi’nin önceki evliliğinden iki çocuğunun olduğu kaydedildi.

Antalya’da kadın cinayeti! 25 yaşındaki Merve sokak ortasında katledildi