İhracı istenen İYİ Partili Baykal: Elimizde atom bombası gibi belgeler var

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:11 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:13 pm

İYİ Parti’den ihracı istenen isimler arasında yer alan Ethem Baykal ‘ellerinde atom bombası etkisinde belgelerin olduğunu’ iddia ederek “Bazılarına kelepçe taktığımız günü göreceğiz” dedi.

İYİ Parti’de kurultay sürecinde muhalif hareket başlatan 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatılmıştı. Ethem Baykal, Günay Kodaz, İsmet Koçak, Musa Ertugan, Tamer Kayaalp ve Sevinç Gümüş, parti tüzüğünün “Disiplin cezaları ve gerekli kılan haller” başlıklı 76. maddesinin “kesin çıkarma” bendi kapsamında Genel Başkan Meral Akşener’in imzasıyla Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

Baykal ile Koçak disipline sevkin ardından sessizliğini AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensonhaber’in canlı yayınında bozdu. Ellerinde önemli belgeler olduğunu iddia eden Baykal, şöyle devam etti: “Kurultayda ‘defolun, kahrolun’ demiş aynen iade ediyoruz. Misliyle iade ediyoruz. Bu noktaya gelmişiz partinin içerisinde çoğalacağımız yerine küçülme yoluna gitmişiz. Bizim de yakaladığımız elimizde belgeler var. Bazılarına kelepçe taktığımız günü göreceğiz. Elimizdeki atom bombası niteliğindeki bilgileri sürecin en sonunda kullanacağız. O zaman teslim olacak. Partiyi bıraktığı, gittiği günler olacak o dediğim şahısların.”

Baykal, “Akşener buna dahil mi?” sorusuna “Onu bilmiyorum savcılık bilir” diye yanıt verdi.

Baykal sözlerinin devamında ise “Bizim partimizi başarısızlığa götüren birincisi lider eksikliği, ikincisi FETÖ sızıntıları, üçüncüsü HDP ile işbirliğidir ve en sonunda da kara parayla partide iş görmektir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’de 6 isim kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi!