İhmaller zinciri! Mide küçültme ameliyatına giren 19 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 9:53 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 9:53 am

İstanbul’da bulunan bir hastanede mide ameliyatı olan 19 yaşındaki Rojin Elveren ameliyat esnasında hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan bir restoranda kasiyer olarak çalışan Rojin Elveren mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. 103 kilo olan ve başta ameliyata sıcak bakmayan ailesini ikna eden Rojin Elveren, iddiaya göre önce Kağıthane Yeşilce Mahallesi’nde bulunan bir kliniğe gitti. Burada görüştüğü doktora 5 bin lira kapora veren genç kız, Bağcılar’da bir hastaneye yönlendirildi.

AMELİYAT İÇİN 38 BİN LİRA VERDİ

Mide küçültme ameliyatı için hastane yetkilileriyle görüşüp 38 bin lira karşılığında anlaşan Rojin Elveren, 12 Temmuz Çarşamba günü girdiği ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Hastane odasında kızlarının ameliyattan çıkmasını beklerken ölüm haberini alan ailesi gözyaşlarına boğulurken genç kızın cenazesi ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Mide küçültme ameliyatı sırasında hayatını kaybeden Rojin Elveren, 13 Temmuz Perşembe günü kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa mezarlığında defnedildi. Olay nedeniyle soruşturma başlatıldı.

“HERHANGİ BİR TEST YAPILMADAN AMELİYATA ALINDI”

Rojin Elveren’in babası Murat Elveren “Herhangi bir test yapılmadan 40 dakika içinde kızımı ameliyata aldılar. Kızımı resmen orada öldürdüler. Hastane ve doktorun büyük ihmali var” dedi.

“AMELİYAT YARIM SAAT DEDİLER, BİR BUÇUK SAAT SONRA GELİP KIZINIZI ENTÜBEYE ALDIK DEDİLER”

Baba Elveren “Ameliyata alırken yarım saat sonra kızınızı odanızda görürsünüz dediler 1 buçuk saat geçti hala, kızım gelmedi. 2 saat sonra 3-4 doktor odaya gelerek bize “hastamızı entübeye aldık” dediler. ‘Kanama olduğu için kalbi iki kere durdu. İlkinde kalbi çalıştırdık ama ikincide geri getirmek için şu anda müdahale ediyoruz. Başhekim de şu anda kızınızla ilgileniyor’ dedi. Sonraki saatlerde ‘Makinaya bağlı, uğraşıyoruz, çalışıyoruz’ diye bizi sürekli oyaladılar. En sonunda polisler eşliğinde gelen doktorlar bize ‘başınız sağ olsun’ dediler.

“BAŞKA DOKTORUN ‘KIZIN ATARDAMARINI PATLATMIŞLAR’ DEDİĞİNİ DUYDUK”

Sonra o hastanede çalışan başka bir doktorun polise ‘kızın atar damarını patlatmışlar, doktorun büyük hatası var’ dediğini duyduk. Kızım öldükten sonra doktorlar apar topar hastaneyi terk etmişler. Para için kızımı öldürdüler. Benim canım yandı başkalarının canı yanmasın. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız lütfen bu işin peşini bırakmasın. Biz şikayetçi olduk davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

8 ayda 140 ameliyat! Maden faciasında yaralanan madenci taburcu oldu