İGD’den TELE1’e destek ziyareti

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 4:53 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 5:04 pm

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), iktidarın sopası haline gelen RTÜK’ün ceza verdiği TELE1’i ziyaret etti. İGD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dolu ve İGD Genel Sekreteri Hasan Hınıslı “TELE1’e verilen cezayı kınıyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, susmayacağız” dedi.

RTÜK‘ün TELE1’e verdiği cezanın ardından başlayan dayanışma ziyaretleri sürüyor. Siyasi partilerin ardından bugün de İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

İGD Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Dolu RTÜK kararını müdahale olarak yorumladı ve şu ifadeleri kullandı: “Basın kanununda basına özgürlük var. Bunu yıllardır çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptığım için bunları biliyorum. Bundan önce 2002 yıllarına kadar basın özgürlüğü vardı ancak mevcut hükümet geldikten sonra bu pek mümkün olmadı. Şimdi de en son TELE1’e ceza verildi. Diğer kanalların yaptığına baktığımızda RTÜK nerede? Trabzon’da 10 yaşındaki çocuğun konuşturulması Cumhurbaşkanı’nın en son yayımladığı ‘Medyaya Müdahale’ genelgesine de aykırıdır. Orada diyor ki, aile birliğinin korunması gerek. Peki o çocuğun orada konuşması ve sayın Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ demesi aile birliği ve vatandaşın korunmasına uygun bir şey miydi? TELE 1’e verilen cezayı da bu anlamda İGD olarak kınıyoruz. Burası yalnız değildir. Ne burası, ne bizler; susmayacağız, korkmayacağız, yılmayacağız.”

“KAYGI DUYUYORUM”

İstanbul Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Hasan Hınıslı ise en büyük eksikliğin demokrasi olduğunu vurgulayarak şunları ekledi:

“Diğer kanallara nasıl ceza verilmediyse TELE1’e de öyle ceza verilmesin. Ben 12 Eylül döneminde cezaevindeydim, arkadaşlarıma ve aileme mektup yazarken bu kadar kaygı duymuyordum. Şimdi bir köşe yazısı yazarken korkunç kaygı duyuyorum. Demokrasi eksikliği var. Basının hür olabilmesi için demokrasiye ihtiyacı var.”

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü