IFAB’tan VAR için toplanma kararı! Yetkileri genişleyecek

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 10:14 am - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 10:14 am

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), Video Asistan Hakem’in (VAR) maç içerisinde daha fazla pozisyona müdahale edip etmemesini görüşecek. IFAB VAR’ın yetkilerini genişletmeyi hedefliyor.^

IFAB ve FIFA, VAR’ın yetki alanlarının genişleyip genişlememesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

NTV Spor’un Times gazetesinden derlediği habere göre;  IFAB’ın bugün İngiltere’de yapılacak toplantısında VAR’la ilgili yapılabilecek değişikliklerin tartışılacağı belirtildi. Haberde, FIFA tarafından kurulan VAR komisyonunun video yardımcı hakemlere daha fazla sorumluluk verilip verilmemesini tartıştığı ve konunun bugünkü toplantıda da görüşüleceği ifade edildi. Ancak FIFA’nın, oyunun fazla durmasından dolayı endişe ettiğine dikkat çekildi.

MHK Başkanı İbanoğlu: Bazı hakemleri dinlendirme kararı aldık

DAHA FAZLA MÜDAHALE EDEBİLECEK

IFAB’ın mart ayındaki yıllık toplantısından önce herhangi bir karar alınmamasının beklenmediği aktarılırken VAR’ın yetki alanının genişlemesi halinde video yardımcı hakemlerin serbest vuruş, korner ve ikinci sarı kartlara müdahale edebilecek. FIFA, VAR’la ilgili değişikliği onaylasa bile son kararı IFAB verecek.

“BUNU TARTIŞACAĞIZ”

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı ve IFAB Yönetim Kurulu Üyesi Mark Bullingham konuyla ilgili açıklamasında, “Bunun IFAB’da tartışacağımız bir konu olduğunu biliyorum. Bir maçın şu andan daha fazla durmasını istemiyiz ama bunu tartışacağız.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’den Karagümrük çıkışı: Yeniden oynamaya hazırız

Kaynak: TELE1