MHK Başkanı İbanoğlu: Bazı hakemleri dinlendirme kararı aldık

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 5:08 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 5:08 pm

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçıyla ilgili olduğu iddia edilen VAR kayıtlarının ‘gerçek dışı’ olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe-Karagümrük maçında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde Fenerbahçeli futbolcunun eline çarpması sonrası hakemin penaltı vermemesi tartışma konusu olurken Telegol programı yayıncısı Serhat Ulueren, VAR hakemi Hüseyin Göçek’in Kardeşler’i VAR’a davet ettiğini ve pozisyonu izlemesini önerdiğini ancak Kardeşler’in bunu reddettiğini iddia etti.

MHK Başkanı İbanoğlu, TFF’nin sitesinden yaptığı açıklamada, bu iddianın gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Açıklamada İbanoğlu şunları dedi:

“Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Vavacars Fatih Karagümrük maçına ait VAR kayıtlarını, MHK Başkanı olarak yetkim dahilinde dikkatle dinledim. Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine ait iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır. İtibar edilmemesini rica ederim.”

HAKEM İSMİ VERİLMEDİ

İbanoğlu ayrıca ‘bazı hakemleri ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldıklarını’ açıkladı. Dinlendirilecek hakemlerin kim olduğu paylaşılmadı.

Fenerbahçe’den Karagümrük çıkışı: Yeniden oynamaya hazırız

GÖÇEK VE KARDEŞLER’İN ARASINDA GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN KONUŞMA

VAR Hakemi Hüseyin Göçek: Arda, bir dakika oyunu başlatma.
Hakem Arda Kardeşler: “Ne oldu?”
Hüseyin Göçek: Samet kayarak giriyor, Livakovic’ten önce müdahalesi var, sağ dirseği açık. Top dirseğine çarpıyor veya dirseğiyle topu kesiyor. Pozisyona bakar mısın? Seni VAR’a davet ediyorum. Gel monitörden pozisyonu izle, yorumlayabilirsin. Kol, vücuttan fazla açık.
Arda Kardeşler: Hüseyin, pozisyona çok uzak değildim. Önüm açıktı. Pozisyonu net gördüm. Tamamen bir çarpma, elle veya kolla oynama yok.
Hüseyin Göçek: Benim önümde şu an görüntü duruyor. Gel pozisyona istersen sen de bak.
Arda Kardeşler: Çok yakın mesafe. Kolun doğal konumda olduğunu düşünüyorum. Çünkü pozisyonu gördüm. Ben oyunu devam ettireceğim.

 

Kaynak: TELE1