İzmir’de pikniğe engel! İki gözaltı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 5:09 pm

İzmir’de Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin yapmak istediği piknik polis tarafından engellendi. Öğrenciler yaptığı açıklamada, “İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+’lar olarak yapacağımız #İDÜOnurPikniği “eyleme dönüşeceği” bahanesiyle engellendi.” ifadelerini kullandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde (İDÜ) öğrencilerin yapmak istediği piknik polis tarafından engellendi.

İKİ ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İnciraltı’da bulunan piknik alanına gelen polis ekipleri, pikniğe “eyleme dönüşebileceği” ve “kamu düzeninin bozulacağı” gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirterek grubun dağılmasını istedi. Yaşanan tartışmanın ardından iki öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerin İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldüğü öğrenildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+’lar olarak yapacağımız İDÜ Onur Pikniği ‘eyleme dönüşeceği’ bahanesiyle engellendi. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı serbest bırakın. Onur pikniklerini keyfi bir şekilde engellemenize izin vermeyeceğiz” denildi.

LGBTİ bayrağı açan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri hakkında karar

Öğrenciler 2 Haziran’da yapılması planlanan pikniğin TÜGVA, Yeniden Refah ve TGB tarafından hedef gösterildiğini söyledi.