İddialar bitmiyor! Prigojin’in eski röportajı ortalığı karıştırdı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:00 pm

Rusya’daki darbe girişimi ile dünyanın gündemine gelen paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de içinde bulunduğu özel jet Rusya’nın Tver bölgesinde düştü. Kazada hayatını kaybettiği söylenen Prigojin nisan ayında verdiği bir röportajda ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi tercih ettiğini söylediği ve havada parçalara ayrılan bir uçaktan bahsettiği ileri sürüldü. Söz konusu ifadeler Prigojin’in ölmediği yönündeki iddiaları kuvvetlendirdi.

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin ve beraberindeki dokuz kişiyi taşıyan özel bir uçağın 23 Ağustos Çarşamba akşamı Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştüğü, uçaktaki 10 kişinin de öldüğü açıklanmıştı. Prigojin’in haziran ayında Rusya yönetimine karşı darbe girişimi nedeniyle uçağın düşmesi olayında Kremlin’in de dahil olabileceği iddia edilmiş, Kremlin ise bu iddiaların ‘tamamen yalan olduğunu’ söylemişti.

“BENİ ÖLDÜRÜN DAHA İYİ”

SonDakika’da yer alan çeviri habere göre, Prigojin söz konusu darbe girişimi öncesinde, 29 Nisan’da yayınlanan röportajında Rusya’nın savunma müesses nizamının doğruyu söyleyenleri yavaş yavaş uzaklaştırdığını, Rusya’nın bu sebeple bir felaketin eşiğinde olduğunu iddia ettiği ortaya çıktı. Wagner’e yakın “Gri Bölge” (Grey Zone) isimli Telegram kanalında yayınlanan klipte, Prigojin’in, “Bugün, kaynama noktasına ulaştık. Neden mi bu kadar dürüst konuşuyorum? Bu ülkede yaşamaya devam edecek o insanlardan önce hakkım yok çünkü. Onlara yalan söyleniyor. Beni öldürün daha iyi” ifadelerini kullandığı görüldü.

Prigojin’in ölümü hakkında iddialar bitmiyor! “Kesik parmak” detayı

“UÇAK HAVADA PARÇALARA AYRILIR”

Yevgeniy Prigojin, videonun devamında ise şöyle konuşmuş:

“Ama yalan söylemeyeceğim. Dürüstçe söylemeliyim ki Rusya bir felaketin eşiğinde. Eğer bu dişli çarklar bugün düzeltilmezse sonra uçak havada parçalara ayrılır.”

“PRİGOJİN ÖLMEDİ Mİ?

Prigojin’in röportajında kullandığı ifadeler çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından “O hala hayatta”, “Prigojin ölmedi” şeklinde yorumlandı.