Prigojin’in ölümü hakkında iddialar bitmiyor! “Kesik parmak” detayı

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:27 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:28 pm

Rusya’daki isyanla dünyanın gündemine gelen paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de içinde bulunduğu özel jet Rusya’nın Tver bölgesinde düştü. Kazada hayatını kaybeden Prigojin hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, cesetleri teşhis eden Wagner’in kıdemli bir komutanı Prigojin’i kesik parmağından tanıdı.

Paralı asker şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümü hakkında birçok spekülasyon ortaya atılırken, yeni bir bilgi sosyal medya üzerinden geldi. Wagner’in kıdemli bir komutanının cesetleri teşhis ettiği öne sürülürken Prigojin’in ‘kesik parmağı’ detayı da bu noktada ortaya çıktı.

Rus Telegram hesabı VChK-OGPU tarafından paylaşılan mesajda, Prigojin ve kurmayı Dimitry Utkin’in cansız bedenlerinin teşhis edildiği belirtildi. Açıklamada, “Wagner’in kıdemli bir kumandanı, yaşamını yitirenlerin cesetlerini teşhis etti. Prigojin’i kesik parmağından Utkin’i ise dövmelerinden tanıdı” denildi. Prigojin geçmiş yıllarda sol elinden yaralanmış ve bir parmağı kesilmişti.

Prigojin’in uçağındaki hostesin son konuşması ortaya çıktı