İcra ile çocuk teslimine son verildi

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:09 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:09 pm

Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen icra yoluyla çocuk teslimi uygulamasına son verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre ebeveynler icra daireleri yerine adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerine başvuracak.

Adalet Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin detaylarını aktardı. Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin görev, yetki ve sorumlulukların yönetmelik kapsamında belirlendiği belirtilen açıklamada 90 yıldır devam eden icra ile çocuk teslimine son verildiği bildirildi. Çocuk teslim işlemleri çocuk görüşme merkezlerinde gerçekleştirilerek çocuğun üstün yararı dikkate alınacak.

Çocuğun üstün yararı gerektirmedikçe taraflar yüz yüze gelmeyecek. Çocuklar duygularının etkilenmemesi için çatışmalardan uzak tutulacak. Çocuklara kendilerini ifade etme hakkı verilecek.

TÜM İLLERDE UYGULANACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından hazırlıkların tamamlandığı 50 il ve ilçede uygulamanın yaygınlaştırılacağı ve 1 yıl içinde tüm ülkede uygulanmasının planlandığı aktarıldı.

 

CHP’li Altay: Her altı aileden biri icralık