İçişleri Bakanlığı sınır dışı edilen sığınmacı iddialarını yalanladı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 3:18 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 3:18 pm

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

İçişleri Bakanlığı 15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiğine dair iddiaları yalanladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiğine dair haberler gerçek değil” denildi. Çataklı, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlık işlemlerinin tüm uyruklar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sadece geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili olarak, vatandaşlık talebi halinde Göç İdaresi Başkanlığındaki ilgili bilgi ve belgelerin ilk incelemelerin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne aktarıldığını, işlemlere buradan devam edildiğini belirten Çataklı, “Türk vatandaşlığını kazanma yolları, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda çok açık belirtilmektedir. İlgili kanunun 12. maddesine göre milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği, terörle irtibatı ve iltisakı olmamaları esas olup işlemlerin her aşamasında bu durum dikkate alınmaktadır.”