İçişleri Bakanlığı: Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar edilmemeli

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 1:25 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 1:59 pm

Türkiye, 17 günlük kapanma süresinde içki satışının olup olmayacağını tartışırken, İçişleri Bakanlığı’ndan “Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar edilmemeli”  açıklaması geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kısıtlamalara yönelik bilgilendirmelerin resmi olarak Bakanlık, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ise valilikler tarafından ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

Bunlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi istenen açıklamada, “Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesi kullanıldı.

‘Alkol’ veya ‘içki’ ifadesi kullanılmayan açıklama şöyle:

AÇIKLAMA AYBAŞ’IN İÇKİ SATIŞI YASAĞI AÇIKLAMASINDAN SONRA GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili bir paylaşımda bulunmuş ve “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” demişti. Bakanlığın açıklamasının, bu mesajın ardından gelmesi dikkati çekti.

İçki satışı muamması! Bayii satıyor, polis örtüyor