Soylu’dan uzman çavuş tecavüzünün gündeme getirilmemesi için HDP bahanesi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 8:45 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 8:40 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz edip İ.E’nin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili, “Cenaze, bizim cenazemizdir. Bu olayın sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir” dedi.

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan tecavüz ettiği ve İ.E’nin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuşan Soylu, Musa Orhan’ın ihraç edileceğini belirterek, “İşlem hemen başlatıldı. Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. İki nedenden dolayı bizim cenazemizdir: Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var” diye konuştu.

“Bu konuda yargının önüne ne konmuştur, yargının önünde ne vardır, bunu yargı inceliyor” diyen Soylu, “Yargının da üzerine düşen görevi yapacağına inancım ve güvenim tamdır. Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir. Tecavüze de şiddete de zerre kadar prim vermeyiz. Her ikisine de tabii ki hayır!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İ.E. (18), intihara kalkışmış ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. İ.E’nin suç duyurusunun ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Orhan, genç kızın ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanmıştı.