İçimde bir sıkıntı var! AKM konserinde seçim uyarısı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 4:27 pm

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Selim Öztaş, AKP’nin ittifak kurduğu kurumları hatırlatarak, “Ona göre düşünün 18 gün sonra” dedi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) düzenlenen Türk Sanat Müziği Korosu konserinde sahneye çıkan Selim Öztaş, “İçimde Bir Sıkıntı Var” adlı eseri seslendirmeden önce 14 Mayıs seçimleri hakkında dikkat çeken bir konuşmaya imza attı.

AKP iktidarının kadın haklarını koruma altına alan 6284 sayılı kanunun yürürlükten kaldırılması gerektiğini savunan Yeniden Refah Partisi ve cumhuriyet karşıtı HÜDA-PAR ile ittifak yapmasına göndermede bulunan Selim Öztaş, “Ona göre düşünün 18 gün sonra” dedi.

“YOĞURT TASLARIYLA KAFALARINA VURULMALARINI İSTEMİYORUM”

Selim Öztaş şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuşmayı yaptığım için bugün bu sahnede inanın hicap duyuyorum. Ama önümüz seçim. Seçime gidiyoruz ya. İster istemez ekranlara da bakıyoruz ya. Bir de haberleri alıyoruz ya. Peşlerine taktıkları, koltuklarının altına aldıkları adamları görüyoruz ya. O zaman sıkıntılar başlıyor içimizde. Neden bu sıkıntılar? Ben, Cumhuriyet Türkiyesi’nin bir evladı olarak karımın veya kızımın veya çocuklarımızın saçının bir teli göründü diye yoğurt taslarıyla kafalarına vurulmalarını istemiyorum. Sokak ortalarında kırbaçlanmalarını istemiyorum. Sakın ha sakın kimsenin bireysel özgürlüklerine kendi görüşüne değil ama bir siyasi örgütlenme olursa o zaman benim bu yaşa gelmiş bir sanat insanı olarak duyarlı bir vatandaş olarak unu söylemem lazım diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Çünkü o sıkıntı büyüdü. Ona göre düşünün 18 gün sonra.”

CHP’li Erkek: Soylu’nun seçimler için bakanlıkta paralel bir yapı kurduğunu tespit ettik