İçerik oluşturuculara ödeme yapmayacak

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 2:49 pm

X bir süredir değişik hamleleri ile gündeme geliyor ancak görünüşe göre bu seferki açıklama pek memnun etmeyecek.

X olarak değiştirilen Twitter Elon Musk devraldığından beri değişik güncellemeler ile gündemde. Platform artık yanlış bilgilendirmeyi teşvik eden tweetler için içerik oluşturuculara ödeme yapmayacak. Elon Musk, şirketin para kazanma programında “küçük bir değişiklik” yaptığını ve topluluk notları aracılığıyla doğruluğu kontrol edilen tweet’lerin artık X’in gelir paylaşımı programı kapsamında ödeme almaya uygun olmayacağını söyledi.

Elon MUsk

 

İlginizi çekebilir: Elon Musk Dogecoin’e “oynamaya” devam ediyor

Güncelleme, yüksek profilli hesapların viral yanlış bilgi yaymasına yönelik teşvikleri ortadan kaldırma girişimi gibi görünüyor. Musk, “Amaç, sansasyonellik yerine doğruluk teşvikini en üst düzeye çıkarmak” dedi.

Platform ayrıca yakın zamanda topluluk notlarına katkıda bulunanlardan, kaynak kontrolleri yaparak kaynak göstermelerini talep etmeye başladı. En son değişiklik, araştırmacıların ve gazetecilerin, İsrail ve Gazze’de devam eden çatışmanın ortasında platformda viral yanlış bilgi miktarına ilişkin alarm verilmesiyle başladı.

Avrupa Birliği yetkilileri, şirketin savaşla ilgili yanlış bilgileri ele almasıyla ilgili soruşturma başlattı. Platform bu kapsamda yanlış bilgi ile mücadele için elinden geleni yapıyor diyebiliriz. Ancak yine de Twitter’ın eski dönemleri göz önüne alındığında daha ilerleyecek çok uzun bir yolları var. Zira eski popülerliğin yitiren platform artık Threads gibi bir rakibe de sahip.

Elon Musk, İskoçya başbakanı Humza Yousaf’ı ‘bariz ırkçı’ olarak nitelendirdi