Helin Bölek’in cenaze törenine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 2:18 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi 2:56 pm

Grup Yorum’a yönelik baskıların sona ermesi ve adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenaze törenine polis müdahale etti. Okmeydanı’nda yapılmak istenen törene izin vermeyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ölüm orucunun 288’inci gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek için yapılmak istenen cenaze töreni ve anma programına izin vermeyen polis, İdil Kültür Merkezi ve Cem Evi’ne giden yolları kapatarak girişleri engelledi.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti

Polis müdahalesi sonucunda İdil Kültür Merkezi çalışanlarını gözaltına aldığı öğrenilirken, cenaze aracı ve Bölek’in ailesini taşıyan aracın şoförü de gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis engelinin ardından cenaze, doğrudan Feriköy Mezarlığı’na defnedilmek üzere götürüldü. Polis, Ferköy Mezarlığı’na da gaz bombasıyla müdahale etti.

Video: Gazete Yolculuk

Halkın Hukuk Bürosu, Helin Bölek’in Okmeydanı’nda defnedilmeyi vasiyet ettiğini belirterek, “Gömülme hakkını vasiyet doğrultusunda sağlamak devletin görevidir” dedi.