İBB’yi karalama kampanyasının ayrıntıları belli oldu! O gün o hatta ilk kez bindiler

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 2:48 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 2:48 pm

AK troller, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karalama kampanyası için sabah saatlerinde kitleler halinde yolculuk yapmıştı. İBB’ye yönelik kumpasın görüntülerle ortaya çıkarılmasının ardından yapılan yeni açıklamada, o gün yolculuk yapanların normalde söz konusu seferleri kullanmadığı öğrenildi.

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınında sosyal izolasyonun önemi vurgulanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na yönelik karalama kampanyası için 29 Mart Pazar günü sabah 06:00’da Kağıthane-Gültepe-Kabataş hattında sıra dışı bir yoğunluk yaşanmıştı. İBB, söz konusu hattaki yoğunluğu araştırmayı sürdürdü.

İBB İmamoğlu’nu karalamak için yapılan trol kumpasını otobüsten görüntülerle kanıtladı

“Dijital bir kimlik” olarak nitelendirilen, değiştirilemeyen ve silinemeyen elektronik bilet İstanbulkart ile İstanbulluların tüm yolculuklarını görebilen BELBİM de söz konusu yoğunluğu ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yolcuların önemli bölümünün normalde söz konusu seferleri söz konusu gün ve saatlerde kullanmadıklarının görüldüğü belirtildi.

AKP’li trollerden organize kötülük

RUTİN OLARAK BU HATTI KULLANMIYORLAR

BELBİM’den yapılan açıklamada, “Bu seferdeki yolculardan, yüzde 26’sının rutin olarak bu hattı kullanan yolcu olmadığı (yılbaşından bu yana 5 kez ve 5’ten az ), yüzde 18,6’sının da Pazar günü ilk kez kullandığı tespit edildi” denildi.

YÜZDE 18’İ İLK KEZ BİNDİ

BELBİM’in tespitine göre, 29 Mart sabahı B-1530 numaralı otobüse binen yolcuların yüzde 26’sı, rutin olarak bu hattı kullanmayanlardan oluştu. Yüzde 18,6’sı ise pazar günü bu hatta ilk kez bindi.

Aynı hatta o pazar günü diğer saatlerde yüzde 56 yolcu azalması olduğu halde, söz konusu seferde yüzde 19 artış tespit edildi.

İBB’den Türkiye gazetesi yazarının provokasyonuna suç duyurusu

HAFTALIK KULLANIM AZALIRKEN, O GÜN YÜZDE 19 ARTIŞ GÖRÜLDÜ

BELBİM’in açıklamasında şunlar kaydedildi:

“1- 29 Mart Pazar sabahı B-1530 kapı numaralı otobüsün, tüm sabah saatleri seferlerinde bir önceki haftaya göre yüzde 56 yolcu azalması yaşanmışken, o sabah saat 06-07 arası tam aksine yüzde 19,72 yolcu artışı gözlemlendi.

2- Bu hatta, 29 Mart günü 07-12 saatler arasında saat bazında ortalama 41 yolcu taşınmışken, aynı gün 06-07 arasında 85 yolcu taşındı.

3- Önceki haftalarda pazar günleri, 06-07 saatleri, yoğun saat olarak en az yoğun 16. ve 17. sıradayken, 29 Mart tarihinde 3. sıraya yükseldiği görüldü.

Bu seferdeki yolculardan, yüzde 26’sının rutin olarak bu hattı kullanan yolcu olmadığı (yılbaşından bu yana 5 kez ve 5’ten az ), yüzde 18,6’sının da pazar günü ilk kez kullandığı tespit edildi.”