İBB’nin yeni taksi tekliflerine tepki gösteren Eyüp Aksu 10 bin yeni taksi istedi

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 1:40 am - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 1:40 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni taksi tekliflerine karşı çıkan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu geri adım attı. Aksu, “İstanbul’a 10 bin yeni taksi plakası çıkarılabilir” dedi.

İBB’nin yeni taksi tekliflerine gösterdiği tepkiyle hatırlanan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Biz yeni taksilere karşı değiliz, korsana karşıyız” diyerek 10 bin yeni taksi plakası çıkarılabileceğini söyledi.

Aksu şöyle konuştu:

“Korsan taşımacılık sektörümüzün vebasıdır. Sadece İstanbul’da yaklaşık 160 bin korsan taksi bulunuyor. Ayrıca her geçen gün sayıları artıyor. Bu durumu sürekli yetkililere dile getiriyoruz. Bu durumun taksi yetersizliğinden kaynaklandığını söyleniyor. O zaman ihtiyaç varsa yasal plakalı taksiler ihale edilmelidir. Biz bu duruma karşı çıkmayız. Korsan taşımacılığın önüne geçildiğinde zaten bu ihtiyaç doğal olarak karşımıza çıkacak. Ülkemizi ve esnafımızı ekonomik kayba uğratan korsan taşımacılık için artık etkili önlemler alınmalıdır. Ekmeğimizi çalan, ülke ekonomisine zarar veren bu oluşum ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için gerekiyorsa İstanbul’a 10 bin yeni taksi plakası çıkarılabilir. Sonrasında bu kademeli olarak artırılabilir de. Yeter ki korsan taşımacılık ortadan artık kaldırılsın. Getirilecek 10 bin yeni taksi korsan taksilerin yüzde 6’sı kadar. Biz yeni taksilere karşı değiliz, korsana karşıyız. Korsan nedeniyle esnafımız iş bulamaz hale geldi. Çünkü eşit olmayan şartlarda çalışıyoruz.”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya 105 milyonluk yolsuzluk davası

Kaynak: HABER MERKEZİ