İBB’den Soylu’ya jet yanıt!

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 12:01 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:06 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili ortaya attığı iddialara İBB Sözcüsü Murat Ongun jet hızıyla yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’de katıldığı programda açıklamalarda, İBB’nin teftişine ilişkin iddialar ortaya atmıştı. Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Soylu’nun başka bir programdan görüntülerine yer verip şunları söyledi:

‘İptal edilen 31 Mart 2019 seçimi için de Sn. Bakan iddialı konuşmuştu ve “Tam da bu kadar ciddi iştir.” demişti. Sonuçta 1 kişi bile ceza almadı. Sn. Bakan bu akşam da AHaber’de “ciddi” iddialarda bulundu. İnşallah bu kez ispat eder. Videoyu izleyerek karar verebilirsiniz”

İBB’de 557 terörle bağlantılı çalışanın olduğunu iddia eden Soylu, katıldığı programda yurt içindeki terörist sayısının 150’nin altında olduğunu söyledi. Ongun bir başka paylaşımında bu çelişkiye değinerek “Yurt içinde 150’nin altında ama İBB’de ‘557 kaydı olan terörist var’ Takdir milletimizin” ifadelerini kullandı.