Soylu yine İBB’yi ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 10:18 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 1:54 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayın programında kendisine yöneltilen gündem sorularını yanıtladı. Soylu konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef alan iddialar da ortaya attı.

İçişleri Bakanı A Haber’de katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan teftiş ile ilgili konuştu. Soylu şunları söyledi:

“Ben İçişleri Bakanı’yım. Ben neyin temiz olup olmadığını biliyorum. Millete yalan söylemenin ne anlamı var. Elinizde çok sosyal medya trolü olması yalanınızı doğru kılmaz.” dedi.

Program sunucusunun “Ekstra maaş mı ödüyorlar gazetecilere? Belediyede buna dair veriye mi ulaştınız?” sorusu üzerine Soylu ” Göreceğiz önümüzdeki günlerde, teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkacak.” dedi. Soylu şunları da ekledi:

“İBB’ye yapılan teftiş sadece terörle mücadele içindir, bu siyasi bir hamle değil”

SOYLU: KILIÇDAROĞLU PENSİLVA’YLA KONUŞTU

“Kılıçdaroğlu’nun telefonları dinlenseydi, Pensilvanya ile olan konuşması da kaydedilirdi. Kılıçdaroğlu desin ki ‘Biz Pensilvanya bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda ‘yurtta barış dünyada barış’ sözünü konuşmadık desin. Böyle bir şey söylemedim, dişçiye şu şu kişiyle gitmedim desin. Namuslu adam çıkar suç duyurusunda bulunur.”

“HUKUK OKUYACAĞIM”

HDP’li Milletvekili Semra Güzel’in medyada yayılan fotoğraflarıyla ilgili konuşan Soylu “Bir karar verdim hukuk okuyacağım. Çekip çekiştirip meseledeki doğruları uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. ”

Erdoğan ve Soylu’ya İBB davası