İBB’den fotoğraf açıklaması: Tartışmaları önemsemiyoruz, Nagehan Alçı oralarda seviliyor

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 12:09 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 12:23 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine alınan bazı gazetecilerle ilgili eleştirileri önemsemediklerini belirtti. Ongun, fotoğrafın bütününe baktıklarını söyledi, “Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Gezinin siyasi anlamıyla ilgili yorumlarda İmamoğlu’nun otobüsündeki gazetecilerle ilgili fotoğraf eleştirisi konusu oldu.

İBB’den eleştirilere ilişkin ilk açıklama geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, Akif Bek’nin bulunduğu gazetecilerle çekilen fotoğrafla ilgili Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuştu ve şunları söyledi:

“Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içerisindeki tartışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Biz Twitter’a bakmıyoruz.

‘HANDE FIRAT’I DA DAVET ETMİŞTİM’

Fotoğrafı ben istedim en son aşamada. Yazılar yazılıyordu, paylaşımlar yapılıyordu, ben biraz gazeteciler üzerinde yürüdüm. Bu bizim ilk seyahatimiz değil. Bundan sonra da yapacağız. Ardahan’da bir gezi var. Aslında bu geziye Hande Fırat’ı da davet etmiştim. Eşi ile ilgi olarak bazı tartışmalar olduğu için gelemedi. Başkalarını da davet ettik, birinin tatili birinin başka bir şeyi vardı. Ben bu tartışmaları çok önemsemiyorum.

‘NAGEHAN ALÇI ORALARDA ÇOK SEVİLİYOR’

Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor. Ben kendi başıma yapmıyorum ki, bu listeyi kendi başıma hazırlamadım. Gezi hazırlarken listeyi sayın başkana sunuyorum. Sayın başkan onay vermeseydi ben bu geziyi düzenleyebilir miydim? İmamoğlu’nun keyfi yerinde. O, bu tartışmalara bakmıyor. Biz genel fotoğrafın bütününe bakıyoruz.”

Erdoğan’ın uçağından inip İmamoğlu’nun otobüsüne bindiler