İBB Meclisi’nde istismar protestosu

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 8:35 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 11:57 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının istismar edilmesi protesto edildi. Konuyu İBB Meclisi’ne taşıyan CHP’li ve İYİ Parti’li Meclis üyeleri ‘Aile Bakanı istifa’, ‘İstismara sessiz kalma, suça ortak olma’ yazılı kağıtları havaya kaldırdı.

İBB Meclisi’nde bugün, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının 29 yaşındaki müridi tarafından evlendirilerek istismara uğraması protesto edildi. Meclis’te söz alan CHP’li Meclis üyesi Ali Haydar Kahraman, iktidarın CHP içindeki istismarları ortaya atmasına ” O cemevi dedesi de şerefsiz, o CHP’li üye de şerefsiz, o cemaatin lideri de şerefsiz. Bunu yapan herkes şerefsiz. Bunun siyaset yapılacak hiçbir tarafı yok.” diye karşılık verdi.

“KENDİ KIZIM GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELDİ”

6 yaşında bir çocuğun istismara uğramasıyla ilgili konuşmak gerçekten çok zor bir şey. Bunun siyaseten hiçbir şeyle ilgisi yok. Kendi kızım gözlerimin önüne geldi. Bu işin ne kadar zor, ne kadar ahlaksız, ne kadar şerefsizce bir şey olduğunu anladım. İnsan olan herkesin bunu düşüneceğine eminim. Murat Başkan Tunceli’de bir cemevi dedesi ve partimizde olan birtakım şeylerde bulundu. O cemevi dedesi de şerefsiz, o CHP’li üye de şerefsiz, o cemaatin lideri de şerefsiz. Bunu yapan herkes şerefsiz. Bunun siyaset yapılacak hiçbir tarafı yok.

Bakan Yanık’a Meclis’te protesto! “Çocuk susmadı siz sustunuz”