HyperSense titreşimleriyle yeni bir boyut sunuyor

Yayın tarihi: 10 Aralık 2022 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma 12:14 pm

Razer Kraken V3 Hypersense üst seviye bir oyuncu kulaklığı. Gelişmiş sürücüleri, RGB sistemi ve haptic titreşimli bildirim sistemi bulunan bu ürün, kablosuz deneyimler sunuyor.

Razer Kraken V3 Hypersense, USB-A bağlantılı kablolu bir kulaklık olduğu için haliyle V3 Pro’ya kıyasla bazı farklılıkları var. Bunların bazıları önemli avantajlar olarak gösterilebilir. Örneğin bu ürün, 130 dolarlık fiyat etiketiyle daha uygun bir seçenek. Kablosuz pro modeli ise 200 dolara satılıyor.

Kablolu oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi, kablo uzunluğudur. Razer, bu kulaklıkta bize tam 2 metrelik kablo uzunluğu sunuyor. Böylece ister hoparlöre bağlayın, ister masanın arkasından geçirin, isterseniz de kasanın arkasına entegre edin. Pek çok farklı kullanım senaryosu için uygun olduğunu düşünüyoruz.

“Peki ya ağırlık” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Razer Kraken V3 Hypersense, V3 Pro’dan daha hafif bir ürün. 344 gram ağırlıktaki kulaklık, RGB aydınlatma sistemini ve takılıp çıkarılabilir mikrofon özelliğini de koruyor.

Deneyimlerimiz itibarıyla kulaklığın kafa ve kulakta rahatsızlık uyandırmadığını söyleyebiliriz. Zaten kafa ve kulak yapınıza göre bandı ayarlayabiliyorsunuz. Kulaklıklardaki yastıklar da kulaklarınızı tamamen sarıyor. Böylece bir süreliğine dış dünyadan kopuyor ve dijital dünyanın işitsel detaylarıyla dans etmeye başlayabiliyorsunuz.

Razer Kraken V3 Hypersense

 

50mm sürücülere sahip

20 Hz – 20 kHz frekans aralığı sunan kulaklık, aynı zamanda THX Spatial Audio ses teknolojisini de kullanıyor. Bu sayede işitsel detayları katman katman, birbirine karıştırılmadan net olarak duyabiliyorsunuz. Mesela…

Bir oyun oynadığınızı düşünün. Diyelim ki yeni Call of Duty: Modern Warfare 2 oynuyorsunuz. Online mücadelelerde düşmanların en ufak hareketleri dahi önemlidir. Ses ne taraftan, ne sıklıkla ve ne kadar mesafeden geliyor, bu tip detayları saptama şansınız oluyor.

Bir müzik albümü dinlediğinizi düşünün. Vokal ayrı, bass ayrı, davul ayrı ve gitar ayrı olmak üzere net melodiler duymak gerçekten keyif verici.

Bir film izlediğiniz düşünün. Özellikle aksiyon sahnelerinde silah, patlama ve diyalog sesleri bir yanda, müzikler de bir yanda olur. Tüm bu işitsel detayların birbiriyle karışmadan, kısacası gürültüye dönüşmeden kulaklarla buluşabilmesi önemlidir. Bu, filmden alacağınız zevki de artıracaktır.

Tabii THX Spatial Audio teknolojisine destek veren içeriklere ayrıca dikkat etmenizde önem var.

Kısacası Razer Kraken V3 Hypersense, oyun odaklı gibi görünse de daha fazlasını da sunabilen, “hepsi bir arada” hizmet ürünü.

Razer Kraken V3 Hypersense

 

Kaliteli ses, aksiyonu tanımlayan HyperSense

Ürün, bünyesinde yer alan HyperSense titreşim teknolojisi sayesinde, çoğu kulaklıkta elde edemeyeceğiniz deneyimler sunabiliyor. Yine örneklerle açıklamak gerekirse…

Bir oyun oynuyorsunuz ve yakınınızda bir ev yıkıldı diyelim. Yıkılma sürecinde bir yer sarsıntısı oluşur, değil mi? İşte bu sarsıntıyı, kulaklık aracılığıyla adeta beyninizin içinde hissedebilirsiniz.

Bir konser videosu izliyorsunuz diyelim. Bass gitaristin tellere her vurduğunda oluşan tok sesler, sanki parmak hareketleri beyninizin içinde gerçekleşiyormuş gibi sizi etkileyebilir.

Ürün, bu teknolojiyle içeriklerden alacağınız keyfi daha üst seviyeye taşıyabiliyor. Üstelik bunu yaparken herhangi bir uygulama ya da ön ayar gereksinimleri de yok. Bu deneyimleri bir PC’de de yaşayabilirsiniz, bir konsolda da. Cihaz, içeriklere ve tempoya göre otomatik algılama gerçekleştirebiliyor ve sonuçları sizle buluşturuyor.

Razer Kraken V3 Hypersense, PC, PlayStation ve Nintendo Switch (dock modunda) platformlarında uyumlu bir şekilde kullanılabiliyor.

Vivo v25 5G inceleme: Işıkta değişen renk tonları, hızlı şarj ve dahası