Hüseyin Baş’tan Mansur Yavaş’a telefon: Gereken çalışmaları yapacağız

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 9:44 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 9:46 pm

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, ABB Başkanı Mansur Yavaşla dört milyar dolarlık yolsuzluk nedeniyle ne kısa sürede detaylı konuşmak üzere sözleştiklerini açıkladı.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı telefonla aradığını söyledi.

Hüseyin Baş, Mansur Yavaş’ın suç duyurusunda bulunduğu dört milyar dolarlık bir yolsuzluk hakkında en kısa zamanda görüşmek için sözleştiklerini ifade etti.

“GEREKEN ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Baş şu ifadeleri kullandı:

“Sn. @mansuryavas06 ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Kendisi göreve gelir gelmez yaklaşık 4 milyar TL’lik yolsuzluğa ilişkin 96 suç duyurusunda bulunmuş. O günkü güncel döviz değeri yaklaşık 1 milyar dolar olan bu dosyaların 13’ü hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve sadece 2 dosyaya dava açılmış, 81 dosya halen bekletilmekteymiş. Savcılık dosyalarının hep aynı bilirkişilere verildiğini, onlardan alınan raporlarla soruşturmalara takipsizlik verildiğini, kendi adına elinden geleni yaptığını ancak Türk hukuk sistemi geldiği içler acısı durum sebebiyle suçluların korunduğunu iletti. En kısa sürede kendisini ziyaret edip daha detaylı konuşmak üzere sözleştik. Nazik bilgilendirmesi için Sn. Yavaş’a çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkenin karanlık yolsuzluklarının ortaya çıkması için gereken çalışmaları da yapacağız.”

İddialara yanıt verdi! Mansur Yavaş hangi partiden aday olacağını açıkladı