Hüseyin Baş Akşener’le olan görüşmesini anlattı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2022 Pazar 9:37 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2022 Pazar 9:37 pm

BTP lideri Hüseyin Baş Cumhuriyet Şöleni’nde konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesini anlatan Baş, “Bize, ‘ben bu talebinizi masaya taşıyacağım’ dedi. Artık bundan sonraki karar saygıdeğer genel başkanlarındır” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Cumhuriyet Bayramını kutladı. Programda konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “29 Ekim 1923, Cumhuriyet dikenli yollardan geçilerek ilan edildi, şimdi biz rahat rahat yaşıyoruz ama bu Cumhuriyetin ilanı için çok bedeller ödendi. Cumhuriyet esasında bize hürriyetimizi getirdi, milletimizin egemenliğini getirdi, bizi kula kulluk etmekten kurtarıp bizi Allah’a kulluk edebileceğimiz bir Türkiye’ye iletti. Bugün dahi, Cumhuriyetin kıyrmetini bilemeyen insanlara rastlıyoruz. Bakın kıymetli BTP’liler bizim birinci vazifemiz Türk istikbalini muhafaza etmektir, bunun ön şartı da Cumhuriyeti muhafaza etmektir.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Baş konuşmasında ‘Millet İttifakı’na girmek istiyoruz’ şeklindeki çıkışı ve bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptıkları görüşme üzerine de önemli açıklamalarda bulundu.

Baş şunları kaydetti:

“Milletimiz bizim arkamızda bir rüzgar oluşturdu, gittiğimiz her yerde bize, ‘sen bu rüzgarı altılı masaya taşı, muhalefet bloğunu güçlendirelim ve hükümeti rahatlıkla değiştirelim’ dediler. Ben de milletimizin bu talebini ekranlarda dile getirdim. Çağrımıza Sayın Meral Akşener hızlıca dönüş yaptı. Bizleri ziyaret etti sağ olsun, şereflendirdi. O yapacağını yaptı, bu topluluğu gördü, bu gençliği gördü , ‘bu insanların böyle bir çağrısı varsa ben bunun gereğini yerine getiririm’ dedi. Daha ne yapsın, yapabileceğinin en güzelini yaptı. Bize, ‘ben bu talebinizi masaya taşıyacağım’ dedi. Artık bundan sonraki karar saygıdeğer genel başkanlarındır.”

Hüseyin Baş’tan Millet İttifakı’na çağrı: Beni alsınlar almıyorlarsa da açıklasınlar