Hürriyet gazetesinde işten çıkarma dalgası sürüyor: İşten atılan gazetecilerden 43’ü sendikalı!

Yayın tarihi: 31 Ekim 2019 Perşembe 10:39 am - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 12:24 am

Demirören Medya Grubu bünyesindeki Hürriyet’te dün başlayan işten çıkarmalar bugün de devam ederken, Türkiye Gazeteciler Sendikası; sendika üyesi 43 kişinin işten atıldığını belirtti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Hürriyet gazetesindeki 43 gazetecinin TGS üyesi olduğu belirtilirken, “Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan emekçiyi kovacak kadar alçalan bu yönetim anayasayı çiğnemektedir. Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkemede sonuna kadar savunacağız” denildi.

Hürriyet gazetesinde dün başlayan işten çıkarma dalgası bugün de devam ederken, Hürriyet’teki kaynaklardan edilinilen bilgilere göre; Sabah gazetesinden bazı isimlerin Hürriyet’te getirileceği iddia edildi.

Haber müdürü Levent Korkut, ekonomi yazarı Ceyhun Kuburlu, editörler Arda Akın, Deniz Dallı ve Deniz Türsen, teknoloji yazarı Ahmet Can, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ile Kelebek editörü Nigar Akan Aktay gazeteden gönderilen son isimler.

Hürriyet Gazetesi’nde deprem! En az 42 çalışan işten çıkarıldı… ‘Genel Yayın Yönetmeni istifa etti’

TEBLİGATTAN TELEFONA GEÇİLDİ

Gazetede dün başlayan işten çıkarmalar evlere gönderilen tebligatla yapılmış, çalışanlar işten çıkarıldıklarını mail hesapları kapatılınca ya da binaya giriş kartları çalışmayınca öğrenmişlerdi.

Sonrasında işten çıkarılacak gazetecilere telefon açılmaya başlandığı ve randevu verilerek insan kaynakları birimine çağrıldıkları öğrenildi. İnsan kaynakları müdürünün sürecin nasıl işleyeceğini soran çalışanlara “Ben yeniyim ne olacağını tam olarak bilmiyorum” yanıtı verdiği öğrenildi.

Gülse Birsel, Hürriyet’ten istifa ettiğini duyurdu

HÜRRİYET’TE SABAH KONUŞULUYOR

Dün genel yayın yönetmeni Vahap Munyar’ın işten çıkarma operasyonundan haberinin olmadığı ve istifasını verdiği haberi gelmişti. Gazete koridorlarında Sabah Gazetesi’nden bazı isimlerin Hürriyet için hazırlık yaptığı konuşuluyor.

CNN TÜRK’TEKİ A HABER OPERASYONU

Demirören Grubu bünyesindeki CNN Türk’e de A Haber’de yöneticilik yapan iki isim getirilmiş; sonrasında biri CNN Türk’e, diğeri DHA’ya genel müdür yapılmıştı.