Hürriyet Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Süper Kupa açıklamasını mı yalanladı?

Yayın tarihi: 1 Ocak 2024 Pazartesi 1:28 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2024 Pazartesi 1:40 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun’un Dezenformasyonla Mücadele Merkezi üzerinden yaptığı Süper Kupa açıklamasına cevap niteliğinde bir haber yaptı.

Fahrettin Altun’un başkanı olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesinde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Atatürk yazılı tişörtlerle sahaya çıkma isteklerini maçın hemen öncesinde olduğunu söylemişti, fakat AKP’ye yakınlığıyla dikkat çeken Hürriyet gazetesi takımların isteklerini Salı ve Perşembe günü ilettiklerini yazdı.

Süper Kupa’nın organizasyon firması Fenerbahçe ve Galatasaray’ı suçladı

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ NE DEMİŞTİ?

Süper Kupa Finali’nin ertelenmesi sonrasında İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi maçın oynanacağı dakikalardan hemen önce açıklama yaparak”Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır” demişti

Atatürk tişörtü ve üstünde Atatürk’ün sözlerinin olduğu pankarta izin verilmemesi sonrasında tepki toplayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “TFF ve Suudi Arabistan yetkilileri, söz konusu müsabakanın bir milli maç olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması dolayısıyla İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasına yönelik uzlaşıya varmışlardır. Kulüpler, maçın hemen öncesinde takımların sahaya ısınmak için Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıkma ve üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkma taleplerinin TFF ile Suudi yetkililer arasında daha önceden yapılan protokole eklenmesini talep etmişlerdir. Suudi Arabistanlı yetkililer, daha önce TFF ile yaptıkları anlaşmayla uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeleri gerekçe göstererek maçın hemen öncesinde bu talepleri mevcut protokole eklemeyi kabul etmemiştir. “ açıklaması yapmıştı.

HÜRRİYET TALEPLERİN DAHA ÖNCE VERİLDİĞİNİ YAZDI

Hürriyet gazetesi ise manşetten verdikleri haber ile Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasını boşa düşürdü.

Hürriyet haberinde “TFF ile Suudi yetkililer, maça 15 gün kala protokole son şeklini verdi. İddiaya göre, F.Bahçe salı G.Saray perşembe günü, Atatürk tişörtü ve pankartlarla çıkma is- teklerini TFF’ye bildirdi. Suudiler reddetti. TFF, Dursun Özbek ile Ali Koç’u cuma saat 17.00’de toplantıya çağırdı. Masaya çeşitli formüller geldi ama Suudiler ‘Evet’ demedi.” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yaşanan gelişmeler sonrasında Fenerbahçe cephesinden iddialar hakkında bir açıklama yapılmıştı.  Söz konusu krizin siyasi bir tarafa çekilmemesi gerektiğini de dikkat çekilen açıklamada, “Süper Kupa finalinin iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, siyaset ve komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır. Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur. Kamuoyunda yanlış bir kulvarda sürdürülmeye çalışılan tartışmaların bir an önce sona ermesi en büyük arzumuzdur” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe’den ‘Süper Kupa’ açıklaması: Ülkemiz, Cumhuriyetimiz ve Atatürk üstün değerimizdir

 

Kaynak: TELE1