Hunga Tonga Yanardağı’nda bir patlama daha! 2 kişi boğularak öldü

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 11:57 am - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 12:02 pm

Tonga’da birkaç gün önce meydana gelen yanardağ patlamasının ardından, deniz altındaki Hunta Tonga yanardağında yeni bir büyük patlama daha meydana geldi. Peru’da iki kişi boğularak öldü.

Tonga’da meydana gelen ve birçok ülkede tsunami paniği yaşanmasına neden olan su altı yanardağı patlaması sonrası Peru’da oluşan anormal derecedeki yüksek dalgalar nedeniyle 2 kişi boğularak hayatını kaybetti. Güney Pasifik’te Tonga açıklarında deniz altında bulunan dev yanardağı yeniden patladı. New York Post’ta yer alan habere göre, Hunga Tonga yanardağında ikinci bir büyük patlama tespit edildi.

BİRÇOK ÜLKEYE TSUNAMİ UYARISI YAPILMIŞTI

Birçok ülkede tsunami riski oluşmasına neden olan su altı volkanı patlaması nedeniyle Peru’da 2 kişi hayatını kaybetti. Peru Ulusal Sivil Savunma Enstitüsü (Indeci) tarafından yapılan açıklamada, dün Tonga’daki yanardağ patlaması sonucu oluşan anormal derecedeki yüksek dalgalar nedeniyle Lambayeque bölgesinde bir plajda 2 kişinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.

Indeci ayrıca, yanardağ patlaması nedeniyle anormal derecede yüksek dalgalara neden olduğuna dair uyarılar üzerine Peru’da 20’den fazla limanın tedbiren geçici olarak kapatıldığını açıkladı.