Hülya Coşkun: Süper Kupa krizi gelmeden bir sürü sinyal verdi

Yayın tarihi: 1 Ocak 2024 Pazartesi 3:52 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2024 Pazartesi 11:28 pm

TELE1 Spor Yazar Hülya Çoşkun, Suudi Arabistan’daki Süper Kupa krizinin önceden birçok sinyal verdiğini anlatarak “En çok doğru bilgi verilmemesine kızıyoruz” dedi.

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programının bugünkü konuğu, TELE1 Spor Yazarı Hülya Coşkun oldu. Coşkun, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ‘Atatürk pankartı’ ve ‘Atatürk tişörtleri’ krizi nedeniyle oynanamayan Süper Kupa Finali’ne ilişkin konuştu.

 “İletişim ekibi federasyonla ilişkide de sorun yaşıyor” diyen Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bir kriz yaşanıyor ama krizin öncesini, kuluçka dönemini biz zaten yaşadık. Çünkü, buna herkes karşı çıktı. Kriz;  daha henüz kontratlar, tabii bilmediğimiz bu kontratlar oluşmadan önce  çözülebilirdi. O kadar çok sinyal var ki… Sinyalleri görmüyor. Çünkü, bireysel hareket ediyor. Burada kitleler var. “25 milyon benim taraftarım” diyor, diğeri de “benim 20 milyon” yani ülkenin tamamı neredeyse futbolla yatıp kalkıyor. Dolayısıyla sizin topluma karşı duyarlı olmanız lazım.

Bizler en çok bize doğru bilgi verilmemesine kızıyoruz. Federasyonun iki şirketle çalışmasına rağmen hala krizin onarımını yapmıyor olması da dikkat çekici. Bu olay bu kadar kitlelere bırakılabilecek bir olay olmamalıydı. Dolayısıyla temel kriz TFF Başkanı’nın kendi kişisel davranışlarına, karakter özelliklerine göre bir kurumu yönetmeye devam etmesi ısrarla. İkincisi, krizin başlangıcı zaten bir sürü sinyal verdi. Dedi ki; “geliyorum ben, bunu yapmayın, buna tepkiler var” burada bir adım atıp krizi çıkmadan önleyebilirlerdi. Fakat bu da göz ardı edildi. Şimdi kriz çıktı, krizi de yönetemiyorlar. Bu sefer kaos ortamında Fenerbahçe’nin tek başına sorumluluk aldığı bir sürece doğru gidiyor. Sanki olay Fenerbahçe’ye bağlanıyor gibi oluyor.”

AKP’li profesör Süper Kupa rezaletini Atatürk ile Hitler’i kıyaslayarak savundu!

Kaynak: TELE1