AKP’li profesör Süper Kupa rezaletini Atatürk ile Hitler’i kıyaslayarak savundu!

Yayın tarihi: 1 Ocak 2024 Pazartesi 11:28 am - Güncelleme: 1 Ocak 2024 Pazartesi 11:28 am

AKP’li eski Sapanca Belediye Başkanı Prof. Dr. Aydın Yılmazer, Riyad’da oynanması beklenen Süper Kupa final maçının Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığın ardından ertelenmesine ilişkin skandal bir paylaşımda bulundu. Yılmazer’in paylaşımında Hitler’in, Mussoli’nin, Barzani’nin ismini vererek “Onlarla çıkmasına izin verecek misiniz?” diye sorması tepki çekti.

AKP’li eski Sapanca Belediye Başkanı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Yılmazer, Tüm Türkiye’nin ayağa kalktığı, vatandaşların futbolcuları alkışlarla havalimanlarında karşıladığı Riyad’daki ‘Atatürk fotoğrafı’ krizinde Suudi Arabistan’ın tavrını savundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, futbolcuların Atatürk’ün sözü yazılı bir pankartla sahaya çıkmasının yanlış olduğunu savunan Yılmazer, “Bu rezalet dünya spor tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bu Türk sporuna yapılan en büyük suikastlardan biridir!” dedi.

HİTLER, MUSSOLİNİ, SAMPSON, HERZL…

Yılmaz paylaşımında, Nazi Almanyası’nın faşist lideri Adolf Hitler’den İtalya’nın 1945’te idam edilen faşist diktatörü Benito Mussolini’ye, EOKA’nın kurucusu Nikos Sampson’dan İsrail’in kurucusu Theodor Herzl’e kadar kendince ‘örnek’lere yer vererek Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü o isimlerle kıyasladı.

Yılmazer şu ifadeleri kullandı:

“Soru şu: Yarın bir gün Fatih Terim’li Panathinaikos Türkiye’de oynayacağı bir maça ‘Yaşasın Büyük Yunanistan’ sloganları ve *Venizelos resimleri ile çıkarsa ne diyeceksiniz? ‘Buyurun Yapın’ mı? Alman takımın Hitler ile, İsrail takımının Thedor Herzl ile, İtalyan takımının Mussolini ile, İngiliz takımının Churchill ile, Bolivya takımının Che ile, Rus takımının Stalin ile, Çin takımım Mao ile, Suudi takımının Lawrence ile, Irak takımının Barzani ile, Rum takımının Nikos Sampson ile çıkmasına izin verecekmisiniz? Spora siyaset sokulduğu nerede görülmüş?”

Kaynak: TELE1