Hukukçu Altıparmak: Yasa geçtiğinde ‘enflasyon yüzde 100’ demek suç olabilir

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 10:04 am - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 10:04 am

Hukukçu Kerem Altıparmak, yeni sosyal medya düzenlemesi için ‘Tüm düzenlemelerden daha vahim” dedi. Altıparmak yeni düzenleme ile ilgili paylaşım yapanların kişisel bilgilerinin paylaşılabileceğini söyledi.

Hukukçu Kerem Altıparmak, TBMM Adalet Komisyonu’nda 15 maddesi kabul edilen sosyal medya yasasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Twitter üzerinden açıklama yapan Altıparmak “Yeni sosyal medya düzenlemesinin ne getirdiği tam anlaşıldı mı emin değilim” diyerek uyarılarını şöyle sıraladı:

“Bir örnekle açıklamak iyi olabilir. Yasa geçtiğinde enflasyon %100 demek suç olabilir. Dahası eğer bunu anonim hesabınızdan derseniz Twitter sizin bilgilerinizi savcılığa bildirmek zorunda.

Bir başka örnek vereyim. Anonim hesaptan kolluğun şiddet kullandığına dair bir bilgi paylaştınız. Savcılık bunun yalan haber olduğuna karar verirse, Twitter’ın ulusal temsilcisine bu kişinin kimlik bilgilerini bildir diyecek. Twitter bildirmezse Twitter’a erişim engellenecek.

Aynısı seçimler sırasında da gerçekleşebilir. Seçimde yolsuzluk olduğunu söylediniz diyelim. Savcı da bunun yalan haber olduğuna karar verdi. Ve Twitter talep edilen bilgileri vermedi. Seçim günü en çok 4 saat içinde Twitter engellenebilir.

‘TÜM DÜZENLEMELERDEN DAHA VAHİM’

Ne sosyal medyada ne de muhalefet tarafında bu gelenin ne kadar vahim olabileceğinin görülmediğini düşünüyorum. Gerçekten bugüne kadar yapılan tüm düzenlemelerden daha vahim bir şey yoldaki…”

Sosyal medyaya sansür yasasının ilk 15 maddesi kabul edildi

AKP ve MHP’den ‘sosyal medya düzenlemesi’nde değişiklik sinyali