HÜDA-PAR’dan AKP’ye ’28 Şubat’ çıkışı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 12:21 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 12:21 pm

AKP ile sık sık görüşen Hizbullah’a yakın Hür Dava Partisi, (HÜDA-PAR) ’28 Şubat’ üzerinden AKP’yi hedef aldı. HÜDA-PAR tarafından yapılan açıklamada “Darbeci bürokratlar ise taltif üzerine taltifle görevlerini sürdürmektedir” denildi.

Doğu ve Güneydoğu illerinde etkinliğiyle bilinen, Hizbullah’a yakın HÜDAR-PAR haftalık değerlendirme açıklamasında iktidarın 28 Şubat konusu üzerinden hedef alınması dikkat çekti.

Parti Sözcüsü Şehzade Demir tarafından yapılan açıklamada, 28 Şubat süreci uygulamalarının devam ettiği öne sürülerek “Darbeci bürokratlar taltif üzerine taltifle görevlerini sürdürmektedir” denildi.

“28 Şubat postmodern darbesi, üzerinden geçen 25 yıla rağmen etkisini yitirmemiş, zihin kodları üzerinde bıraktığı izler devam edegelmiştir. Toplumun dinî, ahlakî ve kültürel yapısına savaş açan darbe bütün gerçekliğiyle anlaşılamamış, bürokrasi, medya, akademi, iş dünyası ve daha pek çok kesimdeki darbe destekçilerinden hakkıyla hesap sorulmamıştır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, o dönemde tutuklanan çeşitli köktendinci terör örgütü mensuplarından halen cezaevinde bulunanlar olduğuna işaret edilerek “Halen darbenin mağdurları cezaevinde aklanmayı beklemekte, mesleklerinden ihraç edilenler ise özlük haklarına kavuşmayı ummaktadır” denildi.

“YASAL VE ANAYASAL DÜZENLEMELER TAMAMLANMALI”

Açıklamanın ilgili bölümünün devamı şöyle:

“Darbeci bürokratlar ise taltif üzerine taltifle görevlerini sürdürmektedir. Kamuda başörtülü eğitim ve çalışma hakkı yasal bir güvenceye kavuşmamış adeta pamuk ipliğine bağlanmıştır. 28 Şubat’ın istihbari zihin kodları kullanılmaya ve insanlar aynı yöntemle fişlenmeye devam etmektedir. 28 Şubat failleri ile hesaplaşılmadığı ve darbecilik geleneğine karşı yasal ve anayasal önlemler alınmadığı için 15 Temmuz kalkışması meydana gelmiştir.

Anayasal devlet nizamını ortadan kaldırmayı hedefleyen darbecilik anlayışının devam etmesi, statükocu zihniyetin toplum ile barışmamakta ısrar etmesinin bir sonucudur. Darbe kültürünün önüne geçmek için devletin her şeyden önce kendi toplumunun değerleri ile barışması, özüne ve inanç değerlerine bağlı vatandaşlarını tehdit olarak görmekten vazgeçmesi ile mümkündür. Bu anlamda yasal ve anayasal düzenlemeler ivedilikle tamamlanmalı, toplumumuzun tarihi, kültürü ve inancıyla uyumlu sivil bir anayasa yapılmalıdır. Aksi halde bu kısır döngü devam edip duracaktır. Bu vesile ile 28 Şubat postmodern darbesini şiddetle kınıyor, sebep olduğu bütün mağduriyetlerin giderilmesi çağrımızı tekrarlıyoruz.”

AKP ve MHP’nin kalesinde 400 kişi İYİ Parti’ye geçti