HÜDA PAR, DSP ve Yeniden Refah ile ittifak kurduğunu unutan Erdoğan muhalefeti eleştirdi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 12:47 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 1:04 am

Katıldıkları son genel seçimler göz önüne alındığında toplam oyu yüzde 1 bile etmeyen HÜDA PAR ve DSP’nin yanı sıra, ilk genel seçimine girecek olan Yeniden Refah Partisi’yle de anlaşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir ana muhalefet partisi, yavrucuklarla bir araya geliyor. Bu yavrucuklarla oturup pazarlık yapıyor. Sen ne kadar istersin, 5 tane, sen 10, sen daha fazla. Şimdi bir de bunlara yer bulacaksın kolay değil” ifadeleriyle Millet İttifakı’nı hedef aldı.

CNN Türk – Kanal D ortak yayınına konuk olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yine muhalefet vardı. Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi öncesinde bir araya gelen Millet İttifakı bileşenleri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’ni hedef aldı.

“ANA MUHALEFET PARTİSİ YAVCURUCUKLARLA BİR ARAYA GELİYOR”

Erdoğan programda şunları söyledi: “Bir ana muhalefet partisi, yavrucuklarla bir araya geliyor. Bu yavrucuklarla oturup pazarlık yapıyor. Sen ne kadar istersin, 5 tane, sen 10, sen daha fazla. Şimdi bir de bunlara yer bulacaksın kolay değil. Bütün bu çalışmalarla birlikte seçime gidiliyor. Bu nedir biliyor musunuz? Bu siyasi ahlakın iflasıdır. Bırakın herkes rüştünü ispat etsin. Bu tür bir yolla siyasi bir mücadele veya demokrasi mücadelesi verilemez”

ERDOĞAN HÜDA PAR, YRP VE DSP’Yİ UNUTTU

Millet İttifakı’nın üyelerine ‘yavrucuk’ diyen Erdoğan’ın başını çektiği Cumhur İttifakı ise geçtiğimiz günlerde DSP, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile anlaştı. HÜDA PAR son genel seçimde Türkiye genelinde 0.33 oranında oy alırken, Yeniden Refah Partisi ise ilk genel seçimine girecek. Öte yandan ittifaka katılan son parti olan Demokratik Sol Parti (DSP) ise en son 2015’te genel seçime katıldı. DSP ise bu seçimde 0.07 oranında oy alabildi.

GÜNLERİ KARIŞTIRDI

Öte yandan programın sonunda miting yapacağı şehirlerden de bahseden Erdoğan, programını karıştırdı. “Cuma günü Şanlıurfa’dayız” diyen Erdoğan’a yanındakilerden uyarı geldi. Yandaş Ahmet Hakan’ın “Diyarbakır’daymışsınız” ifadesinin ardından, “Cuma günü” diyerek danışmanlarına tekrar bakan Erdoğan daha sonra “Pardon, doğru” diyerek hatasını düzeltti.

Erdoğan’a desteğini açıklayan DSP Lideri Aksakal cenazede protesto edildi! “Üç koltuğa partiyi sattınız”