Huawei ve Oppo işbirliğine gidiyor

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 1:18 pm

Amerikan ambargosu altında zor günler geçiren Huawei, kurduğu yeni ortaklıklar sayesinde biraz olsun rahatlamak istiyor.

Huawei, yakın teknoloji tarihinin en önemli markalarından biri. Çinli teknoloji devini bu kadar önemli kılan şeyse, onun ürettiği telefonlar ya da satışa sunduğu diğer cihazlar değil. Bu şirket, 2019 yılına kadar oldukça başarılı bir markaydı.

 

Hatta öyle ki, sektörün uzun süreli liderlerinden biri olan Samsung’a bile kafa tutacak seviyeye gelmişti. Ancak Amerikan ambargosuna alındığı 2019 tarihinden itibaren bir anda tepetaklak gitmeye başlayan Huawei, dünyanın en büyük markalarının bile ne kadar hızlı bir çöküş sürecine girebileceklerinin anlaşılması açısından son derece mühim bir örnek.

 

Öte yandan Huawei’ye de haksızlık yapmamak gerekiyor. İşletim sistemi gibi bir telefonun en önemli bileşeni konusunda bile ambargoya maruz kalan şirket, kendi markası olan HarmonyOS ile iyi kötü ayakta kalmaya devam ediyor. Ancak Çinli şirketin hedefi yeniden en yukarısı olduğu için, bunu yapmasına yardımcı olabilecek herkesi yanına çekmeye devam ediyor.

Huawei

Huawei ile Oppo yakın zamana kadar birbirinin en büyük rakipleri durumundaydılar. Ancak şu zor zamanlarda dost düşman kavramlarını terk eden Huawei, Oppo ile çapraz lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında iki şirket birbirinin iyi oldukları konularda karşılıklı yardımlaşma içerisinde olacaklar.

 

Huawei’nin en iyi olduğu alanlardan biri bağlantı teknolojileri. Bu yüzden şirket, yeni ortağına 5G başta olmak üzere yeni bağlantı teknolojileri konusunda lisans desteğinde bulunacak. Oppo ise buna karşılık olarak Huawei’ye ses ve video kalitesini arttıran lisanslarını sunacak. Üstelik bu anlaşmanın zaman içerisinde büyüyüp daha kapsamlı alanları içermesi de ihtimal dahilinde.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı