Huawei P50E’nin en önemli özelliği sonunda netleşti

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 9:09 am

Akıllı telefon dünyasının önemli isimlerinden biri olan Huawei’nin yeni modeli Huawei P50E’nin hangi işlemciyi kullanacağı netleşti.

Huawei P50E’nin en önemli özelliği sonunda netleşti. Google ambargosu sonrası tamamen kendi ekosistemine yönelen ve bu konuda her ne kadar dünya genelinde olmasa da, şimdilik ana kıtasında son derece başarılı bir performans sergileyen Huawei, bir taraftan da yeni akıllı telefon modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Çinli teknoloji devinin 2021 yılının ortalarında tanıtarak satışa sunduğu Huawei P50 modelinin daha uygun fiyatlı bir versiyonu olarak tasarladığı Huawei P50E modelinin tanıtımına oldukça kısa bir süre kaldı.

16 Mart tarihinde tanıtılması beklenen bu yeni telefonun en çok merak edilen yönü hangi işlemciyi kullanacağıydı. Bugün ortaya çıkan bir sızıntıyla netleşen bu sorunun yanıtını artık biliyoruz. Buna göre Huawei P50E’de Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 778G 4G yonga seti kullanılacak.

 

Huawei P50E

İşlemcinin adından da anlaşılacağı üzere bu telefon 5G desteği sunmayacak ancak Huawei’li yetkililer bunun bir sorun oluşturmayacağını, tam tersi cihazın 4G alanında mükemmel bir ağ yeteneği sergileyeceğini iddia ediyor.

Huawei P50E’nin diğer özellikleri şimdilik çok fazla bilinmiyor. Bununla birlikte telefonun tasarım açısından Huawei P50’yle bire bir benzerlik göstereceği kesin. Fiyat konusunda ise, bugüne kadar internete sızan bilgilere göre cihazın başlangıç fiyatının 630 dolar civarında olacağı, dahili depolama alanı ve RAM seçeneklerine göre bu fiyatın 850 dolara kadar çıkacağı konuşuluyor.

Better Call Saul hayranlarına müjde