Huawei, ilk elektrikli otomobili olan AITO M5 modelinin çıkış tarihini belirledi

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:29 pm

 Elektrikli otomobil pazarında rakip sayısı günden güne artıyor. Teknoloji dünyasının  önemli markalarından biri olan Huawei de bu sektöre giriş yapıyor. Hatta şirketin ilk elektrikli otomobili AITO M5 ’in çıkış tarihi bile belli oldu.

Huawei’nin ilk elektrikli otomobili AITO M5 , bu yılın Mart ayında kullanıcıları ile buluşacak. Bu da ön sipariş veren 6 binden fazla kişinin Mart ayında otomobillerine kavuşacağı anlamına geliyor. C-SUV sınıfında yer alacak olan bu araç, her ne kadar elektrikli olarak görünse de hibrit teknolojisini baz alıyor.

AITO M5

 

Ortaya çıkan bilgilere göre AITO M5, yakıttan elektrik üreterek bu elektrik sayesinde hareket ediyor. Yani AITO M5 sahipleri, diğer içten yanmalı otomobil sahipleri gibi benzin almak zorunda kalacaklar. Ancak bu benzin sayesinde araç elektrik üretecek ve hareket edecek. İşte bu teknoloji sayesinde AITO M5’in menzil mesafesi de hayli yüksek oluyor. Edinilen bilgilere göre model 1.100 km’nin üzerinde bir menzil mesafesi sunuyor.

Araç bünyesinde 40 kwh kapasiteli bir de batarya barındırıyor. Bu bataryanın 45 dakika içerisinde yüzde 60 oranında şarj olabildiği de gelen bilgiler arasında. HarmonyOS işletim sistemi ile çalışacak olan Huawei AITO M5, baz donanım seviyesinde 40 bin dolardan alıcı bulacak. Modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Xiaomi mini PC ‘yi piyasaya sürdü. Tam 250 gram