Huawei Çin dışında yaşayanları hayal kırıklığına uğratacak

Yayın tarihi: 3 Eylül 2023 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 7:42 pm

Akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam eden Çinli teknoloji devi Huawei, bu hafta da yeni amiral gemisi akıllı telefonları Huawei Mate 60 ve 60 Pro’yu piyasaya sürdü. Hafta başında Huawei Mate 60 Pro’yu satışa sunan şirket, birkaç gün sonra da standart modeli piyasaya sürdü.

Her iki telefon da Çin’de şimdiden satışa sunulmuş durumda. Ancak gelen son haberler bu telefonlara Çin dışında ulaşmanın oldukça zor olacağını gösteriyor. Özellikle de Pro modeline. Çünkü Huawei dün Android Authority’ye yaptığı açıklamada, Huawei Mate 60 Pro’nun Çin dışına çıkmayacağını doğruladı.

Huawei Mate 60 Pro, şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Telefonun hem üçlü arka kamerası hem de ön yüzünde yan yana yer alan nokta şeklindeki üç delik telefona özgün bir hava veriyor. Telefonun ön yüzünde, selfie kamerasının yer aldığı deliğin yanındaki deliklerde 3D ToF sensörü yer alıyor. Telefonun selfie kamerası 13 megapiksel.

Huawei

 

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 50 Pro, Avrupa’ya geliyor

Mate 60 Pro, 6.82 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip. 2720 x 1260 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun arka yüzündeki üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 48 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefon 88 W hızlı şarj özelliğinin yanı sıra 50 W kablosuz şarj özelliğine de sahip.

12 GB RAM’e sahip olan Mate 60 Pro’da dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB. Telefon resmi olarak tanıtılmış olmasına rağmen ilginç bir şekilde Huawei’nin paylaştığı bilgiler arasında yonga setine dair bir detay bulunmuyor. Ancak bu detayın da çok yakında netlik kazanması bekleniyor.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı