Hrant’ın arkadaşları: Biz bitti demeden bu dava bitmez

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 11:13 am

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösteren Hrant’ın arkadaşları yayımladıkları açıklamada, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” dedi.

Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast, Şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında dün tahliye edilmesiyle ilgili Hrant’ın Arkadaşları bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada, “Hak savunucuları hukuksuz şekilde cezaevindeyken Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye edildi. Adalet Yok! Vicdan yok!” denildi.

 

Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye oldu

Hrant’ın arkadaşlarının yayınladığı açıklama şöyle:

“Hrant Dink cinayeti halen aydınlatılmamış, sorumluları açığa çıkartılmamışken; birçok dostumuz, hak savunucuları, gazeteciler, siyasetçiler haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutuluyorken, Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye edildi. Biliyorduk, dile getiriyorduk ama bu son gelişmeyle tescillendi:Adalet yok! Vicdan yok! Hakkaniyet yok!

Gözümüzün içine baka baka “öldür” diyenleri, bir bebekten katil yaratan bu karanlığı güçlendiriyorlar!Peşini bırakmayacağız, unutmayacağız, “katilleri koruyan cinayete ortaktır” demeye devam edeceğiz.

BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ!HRANT’IN ARKADAŞLARI”