Hostesin çektiği topu torbaya geri attığı KİPTAŞ kurası için noterden açıklama

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 12:34 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2022 Cumartesi 3:16 pm

İBB iştiraki KİPTAŞ’a ait bir kurada hosteslerden birisinin çektiği topa bakıp torbaya geri atması tepkilere neden oldu, noter açıklama yaptı.

İBB iştiraki KİPTAŞ’ın gerçekleştirdiği “Tuzla Aydınlık Evler” projesinde kura çekiminde hosteslerden birisinin çektiği topu torbaya geri atması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Olayın ardından noter “gayrı ihtiyari hareket” açıklamasını yaptı.

Zeytinburnu’nda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürlük binasında yapıldığı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı çekilişte 321 konut ve 22 bağımsız birimin sahipleri belirlendi.

TOPA BAKIP TORBAYA ATTI

Çekilişin ilk ayağı olan engellilere ayrılan dairelerle ilgili kuranın sonrasında İBB Başkanı İmamoğlu ve protokol üyeleri salondan ayrıldı. Konutların çekilişine daha devam edildi. Devam eden çekiliş sırasında, görevli 5 hostesten üçüncü sırada bulunan hostes, ilk önce bir top çekti. Daha sonra topa bakıp elindeki torbaya geri attı ve yeniden farklı bir top çektiği görüldü. Bu görüntüler sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

“BİLEREK İSTEYEREK ATMAMIŞTIR”

Daha sonra sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Bakırköy 23. Noteri Başkatibi Nurettin Aytekin kura çekiminin yapıldığı yerde bir açıklama yaptı. Aytekin’in videolu açıklaması KİPTAŞ’ın Twitter hesabından “KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler Hak Sahibi Belirleme Kura Çekilişi sırasında gerçekleşen münferit olayla ilgili Bakırköy 23. Noter Başkatibi Nurettin Aytekin tarafından yapılan açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarız” notuyla paylaşıldı.

Bakırköy 23. Noteri Aytekin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “3+1 dairelerin 121. yedek talihlisini belirlerken topları çeken arkadaşlara senkronize olarak topları çekmeleri uyarısında bulunduğum sırada 3. Sıradaki bayan arkadaş gayrı ihtiyari olarak çektiği toplu keseye atmıştır. Arkadaşa bu uyarı tarafımdan yapılmıştır. 121. yedek talihli 31 bin 222 olarak belirlenmiştir. Orada göründüğü gibi arkadaş bilerek isteyerek o topu keseye atmamıştır.”

İBB’nin taksi projesine karşı açılan davada karar