Honduras’ta cezaevinde ‘çete savaşı’! 25 kadın yakıldı, 16 kadın vuruldu

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 1:04 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 10:49 am

Honduras’ta kadın cezaevinde iki çete arasında çıkan olaylarda 25 kadın yakılarak, 16 kadın vurularak hayatını kaybetti. Güvenlik Bakan Yardımcısı Julissa Villanueva, “En sert şekilde müdahale emrini verdim” dedi.

Orta Amerika ülkesi Honduras’ta başkent Tegucigalpa’ya bağlı Tamara kasabasındaki kadınlar cezaevinde isyan ve çatışma çıktı. Honduras gazetesi La Prensa’nın haberine göre, olaylarda 25 kadın yakılarak, 16 kadın ise silahla vurularak öldürüldü.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre ise, olaylar Mara Salvatrucha ve Barrio 18 çeteleri arasında çıkan kavga nedeniyle başladı. Cezaevi çevresine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

Çete üyeleri Brezilyalı gazeteciyi canlı canlı parçalandı

“EN SERT ŞEKİLDE MÜDAHALE EMRİNİ VERDİM”

Güvenlik Bakanı Yardımcısı Julissa Villanueva, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, cezaevinde “acil durum” ilan edildiğini belirterek, “Tamara kadın hapishanesine en sert şekilde müdahale emrini verdim. Bu cezaevindeki eylemlere ve başıboşluğa müsamaha göstermeyeceğiz. İtfaiye, polis ve asker eşliğinde en hızlı şekilde duruma el konuluyor.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Tegucigalpa’ya yaklaşık 300 kilometre mesafedeki IIama Cezaevinde de silahlı çatışmaların yaşandığı ve polisin olaylara müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı.