Hollanda’da ömür boyu hapse çarptırılan Igor Girkin Rusya’da tutuklandı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:13 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:17 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik eleştirileriyle gündeme gelen MH17 uçak faciası sanığı Igor Girkin Rusya’da tutuklandı.

Son dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik eleştirileriyle gündeme gelen MH17 uçak faciası sanığı Igor Girkin’in Rusya’da tutuklandığı bildirildi.

Girkin’in tutuklandığı haberini eşi Telegram’dan “Sabah 11:30 civarında soruşturma komitesi üyeleri evimize gelmiş. Orada değildim ama kapıcı, kollarından tutulup bilinmeyen bir yöne götürüldüğünü söyledi” ifadeleriyle duyurdu.

Eşi, Girkin’le hiçbir iletişiminin olmadığını söyledi. Eski istihbarat subayı Igor Girkin’in avukatı da bu bilgiyi doğruladı.

Ancak Girkin daha sonra Moskova’da mahkemeye çıkarıldı. Aşırılık çağrısında bulunduğu suçlamasıyla Girkin’in beş yıla kadar hapisle cazalandırılabileceği belirtiliyor.

Girkin, Igor Strelkov takma adıyla da biliniyor.

Rusya Askeri İstihbarat Servisi’nin (GRU) eski subayı olan Girkin, 2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhakında önemli rol oynamıştı.

Girkin, Amsterdam’dan kalkan Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın Ukrayna’nın doğusunda BUK füzesiyle vurulmasındaki sorumluluğu nedeniyle Hollanda’da gıyaben ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.