Hizbullah saldırdı İsrail tehdit etti: Beyrut’ta da yapabiliriz

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:19 am - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:19 am

Lübnan Hizbullahı’nın İsrail askeri hedeflerine yönelik saldırılarının ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Gazze’de yaptıklarımızı Beyrut’ta da yapabiliriz” dedi.

Lübnan Hizbullahı Lideri Hasan Nasrallah, bir televizyon kanalına yaptığı konuşmasında sınır üzerinde yer alan İsrail askeri hedefine ve aracına tam isabetle saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Hasan Nasrallah, “ Geçtiğimiz hafta boyunca Lübnan cephesindeki direniş eylemlerinde, operasyon sayısı, hedef sayısı ve kullanılan silahlar açısından güçlenme var. Lübnan’daki direniş tarihinde ilk kez İsrail hedeflerine saldırmak için kamikaze dronları kullanıyoruz” dedi.

İsrail’e günlük olarak insansız hava araçları göndererek keşif yaptıklarını ve. Cumartesi günü bir İsrail askeri karakoluna 300 ila 500 kg arasında bir ağırlıkta savaş başlığı taşıyabilen Burkan füzesi ateşlediklerini söyleyen Nasrallah, “Yarım ton patlayıcı İsrail karakollarına düştüğünde neler olacağını hayal edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 10’UNU BİLE KULLANMADIK”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise Gazze’de İsrail Hava Kuvvetleri’nin yüzde 10’unu bile kullanmadıklarını söyleyerek, Lübnan Hizbullahı’nın savaşa dahil olmasını bir hata olarak niteledi ve bedelini Lübnan halkının ödeyeceğini söyledi. Yoav Gallant, “Gazze’de yaptıklarımızı Beyrut’ta da yapabiliriz” şeklinde konuştu.

İsrail Şifa Hastanesi’ni peş peşe vurdu! DSÖ’den vahim açıklama