Hint’li Sağlık Bakanı: Kanser kişinin geçmişteki günahları nedeniyle gelen ilahi adalet

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 5:13 pm

Hindistan’ın Assam eyaletinin Sağlık Bakanı kanserin “kişinin geçmişteki günahları nedeniyle gelen ilahi adalet” olduğunu söylemesi ülkede tartışma yarattı. Sarma, bu sözleri, “dünyada çektikleri günahlarına kefaret olsun, öteki dünyada çekmesin” anlamında kullandığını belirtti.

Kanser hastaları ve yakınları bakanın sözleri nedeniyle üzüldüklerini söylerken muhalefet partileri Sarma’nın sözlerini “talihsiz” diye niteledi ve kamuoyundan özür dilenmesini talep etti.

Muhalif Tüm Hindistan Birleşik Demokratik Cephesi Sarma’nın bu sözleri “eyalette kanserin yayılmasını kontrol almadaki başarısızlığını örtmek için” söylediğini belirtti.

Özür daha da kızdırdı

Times of India gazetesinin haberine göre Sarma “Tanrı günah işlediğimizde bize acı çektirir. Bazen kanser olmuş, kaza geçirmiş genç insanlar görürüz. Geçmişlerine bakarsanız bunun ilahi adalet olduğunu anlarsınız. Başka bir şey değil. İlahi adaleti yaşamamız gerekir” diye konuştu.

Günahlarının kefareti sözü ‘günahları yüzünden bunları yaşıyor’ anlamında kullanılmaz bir nevi teskin sözüdür. Bu dünyada çektikleri günahlarına kefaret olsun, öteki dünyada çekmesin anlamında kullandığını belirtti.