Hindistan’da seçime kan bulaştı! 48 ölü

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 2:04 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 2:05 pm

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerde çıkan kavgalarda yaşamını kaybedenlerin sayısı 48’e yükseldi.

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerde sandık başlarında çıkan kavgalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 48’e yükseldi.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre, 104 milyon nüfuslu Batı Bengal eyaletinde belediye seçimlerinde oy sayma işlemi devam ediyor. Polis, Batı Bengal’de 8 Haziran’dan bu yana süren yerel seçimlerde karşıt partiler arasındaki şiddet olaylarında ölü sayısının 48’e yükseldiğini açıkladı.

HERKES BAŞKASINI SUÇLUYOR

Eyaletteki oy sayma işlemi devam ederken, siyasi partiler şiddet olaylarından ötürü birbirlerini suçladı. İktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP), eyalet yönetimindeki Trinamool Kongre Partisini (TMC) olaylardan sorumlu tutarken Gençlik ve Spor Bakanı Anurag Thakur, eyalet Başbakanı Banerjee’nin “cinayetler ve kaos olmadan” bir seçimi yönetemeyeceğini öne sürdü.

SAHTE OY İDDİASI

Hindistan Ulusal Kongresi partisinden Adhir Ranjan Chowdhury ise seçimlerin kasten erken başlatıldığını ve sahte oyların kullanıldığını iddia etti. Öte yandan, TMC’den Sashi Panja da “şoke edici” olaylarda BJP, Hindistan Komünist Partisi ve Hindistan Ulusal Kongresi partisinin iş birliği yaptıkları iddiasını dile getirdi

Hindistan’da sel bölgesini timsah bastı!