Hindistan trafiğinde korna yerine enstrüman kullanılacak

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 10:21 am - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 10:21 am

Hindistan Ulaştırma Bakanı, müzikli korna uygulaması üzerine çalıştıklarını duyurdu. Hindistan’da korna yerine Hint enstrümanlarının kullanılacağı müzikler uygulamaya geçecek. Polis ve ambulans sirenlerinin de ‘rahatlatıcı melodilerle’ değiştirilmesi gündemde.

Nüfusunun yoğunluğuyla bilinen ve trafik sorunlarıyla boğuşan Hindistan ‘müzikli korna’ uygulamasına gidiyor. Hükümetten yapılan açıklamada Hint enstrümanları ile çalınan kornaların ülkede zorunlu hale gelmesini içeren bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığı söylendi.

Hindistan Ulaştırma bakanı Nitin Gadkari, trafik çilesinde korna sesi yerine kulağa daha hoş gelen geleneksel Hint enstrümanları kullanacaklarını duyurdu.

Bakan ayrıca polis ve ambulans araçlarının siren seslerinin de bir sanatçı tarafından bestelenen daha hoş melodiyle değiştirmeyi planladıklarını anlattı.

Gadkari korna seslerinin yerini alacak enstrümanların flüt, tabla (vurmalı bir çalgı), mızıka, armonyum (bir tür org) olabileceğini belirtti.

Bakan, mevcut siren seslerini ‘sinir bozucu’ olarak nitelendirdi. Özellikle resmi araçlara eşlik eden araçların siren seslerinin yerine de daha yatıştırıcı seslerin kullanımını önerdi. “Özellikle bakanlar geçerken sirenler son ses çalınıyor. Bu kulaklara da zarar verir.” dedi.