Hillary Clinton ve kızı YPG için dizi çekmeyi planlıyor

Yayın tarihi: 26 Ocak 2021 Salı 10:19 am - Güncelleme: 26 Ocak 2021 Salı 10:20 am

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın prodüksiyon şirketinin, Suriye’nin Kobani şehrindeki YPG’li kadınları anlatan bir kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığı belirtildi.

Clintonların ortağı olduğu HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon’ın Suriye’nin kuzeyinde ABD Ordusu ile koordinasyon halinde faaliyet yürüten YPG’li kadınları anlatan ‘Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi’ kitabının TV program haklarını aldığı kaydedildi.

Sputnik’te yer alan habere göre, projeyle ilgili konuşan Clinton, ” ‘Kobani’nin Kızları’ hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Kobani’nin Kızları adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı” dedi.

Clinton ve kızı Chelsea, insan hikayelerine odaklanan içerikte film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla diğer bir ortak dahil Aralık 2020’de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.