Hidayet Türkoğlu: Cedi Osman milli takımda oynamak istemediğini söyledi

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 2:53 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 3:01 pm

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cedi Osman hakkında sakatlığı olmadığı halde milli takıma katılmak istemediğini söyledi.

A Milli Basketbol Takımı’nın geçtiğimiz yaz süreci gündem olmaya devam ederken dikkat çekici açıklamalarda bulunuldu. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)  Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takım kadrosuna atılmadıkları için yerli oyuncu statülerini kaybeden TBF Disiplin Kurulu’ndan beş maç men cezası alan Scottie Wilbekin, Shane Larkin ve Cedi Osman hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

“CEDİ OSMAN MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Türkoğlu, Cedi’nin bu yaz milli takıma gelmeme kararıyla ilgili şöyle konuştu:

“Cedi Osman yazın bizimle görüştü. O süreç biraz daha farklı, bazen biz de anlamlandıramıyoruz. Bizim yanımıza gelip, milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Biz de o süreçten sonra kimseyi buraya zorla getirmeyiz. Hiçbir sakatlığı olmayıp, milli takımda neden oynamak istemediklerini onlara sormak gerek.”

DEVŞİRME OYUNCU KONUSU

Hidayet Türkoğlu, Scottie Wilbekin ve Shane Larkin hakkında ise şunları söyledi:

“Tahkim Kurulu’nu milli formaya olan duyarlılığından dolayı kutlamak istiyorum. Milli forma her şeyin üstündedir. Wilbekin ve Larkin’in milli takıma yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra bir yabancı devşirirsek de bu olanlar bir emsal olacaktır. Bu olanın bizim için doğru olduğuna inanıyoruz. Artık bu konu hakkında kimsenin yorum yapmasını da istemiyorum, gereksiz bir yere çekiliyor.”