Heybeliada Eski Değirmenyeri bölgesindeki saat 13.15’te henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale için söndürme helikopterleri, uçaklar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına adadaki vatandaşlar da müdahale etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangının saat 14.55’te kontrol altına alındığını açıkladı.

İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangının saat 13.07’de başladığı ilk müdahalenin ise saat 13.10’da yapıldığı kaydedildi. Yangına 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz ile müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLDİ

Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, alevlerin yerleşim bölgelerine yakın olması vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

VATANDAŞLAR DA YARDIMCI OLDU

Haftasonları vatandaşların özellikle piknik yapmak için tercih ettiği Heybeliada’da geçen yıl da yangın çıkmıştı.

Yangına vatandaşların da müdahale ettiği görüldü. Bölgedeki şiddetli rüzgarın yangının büyümesine neden olduğu öğrenildi.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Gül, “Ege’deki yangınlardan sonra her güne burada yangın olur mu korkusu yaşıyoruz. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Herkesin en büyük korkusudur Adalar’da. Tüm insanlar canla başla sessizce ağlayarak müdahale etmeye çalışıyor” dedi. Gül, yangın nedeniyle yaralı olmadığını açıkladı.

İMAMOĞLU: KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu açıklamayı yaptı:

Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız.

“TAKVİYE EKİPLER HIZLA BÖLGEYE SEVK EDİLİYOR”

Heybeliada’da yangına Kartal, Maltepe, Büyükada İtfaiyelerimiz 36 personel ve 10 araçla, Orman Genel Müdürlüğü 1 helikopter ve 2 arazöz ile müdahalede bulunuyor, 2 helikopter ve 1 uçak yangın bölgesine seyir halinde. Takviye ekipler hızla yangın bölgesine sevk ediliyor.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor. Heybeliada’ya Kıyı Emniyeti’ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden Heybeliada’da çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Heybeliada’da çıkan orman yangınının saat 14.55 itibarıyla kontrol altına alındığını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Heybeliada’da çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabından açıkladı. Yerlikaya’nın paylaşımında, “Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun.” ifadeleri yer aldı.